Traian și Maria Băsescu sunt cetățeni ai Republicii Moldova

Ultima actualizare:

    Maria şi Traian Băsescu
Maria şi Traian Băsescu

Fostul președinte al României este, de joi, 9 iunie, cetățean al Republicii Moldova. Traian Băsescu și soția sa au făcut cerere pentru obținerea cetățeniei moldovenești la 8 martie 2016.

Traian și Maria Băsescu sunt cetățeni moldoveni cu acte în regulă. Fostul președinte al României a declarat că a făcut cerere pentru a obține cetățenia Republicii Moldova, împreună cu soția sa, subliniind că este vorba despre un gest simbolic.

“A fost depusă pe data de 8 martie, de către domnul şi doamna Băsescu. Cererea este în proces de avizare la mai multe instituţii ale statului, iar după ce instituţiile vor da avizul urmează ca preşedintele Republicii Moldova să ia decizia de acordare”, a declarat pentru Mediafax Ana Samson, consultant principal pentru relaţii publice al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Termenul legal pentru avizarea cererilor de cetăţenie este de un an, însă perioada de aşeptare pentru fostul președinte al României a fost considerabil mai scurtă. Un aspect care a cântărit, probabil, greu în obţinerea cetăţeniei l-a constituit faptul că în timpul mandatelor sale peste jumătate de milion de moldoveni au dobândit cetăţenie română.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net