A trecut Crăciunul! Distracţia continuă 

Ultima actualizare:

    Gaşca din Vrancea şi Bucureşti s-a reunit pe pârtia de săniuțe de la PredealFoto: Dorin Constanda
Gaşca din Vrancea şi Bucureşti s-a reunit pe pârtia de săniuțe de la PredealFoto: Dorin Constanda

Miros de iarnă şi sărbătoare pe pârtiile de la Predeal! Unii se dau cu săniuţele, iar cei experimentaţi au urcat pe schiuri sau pe placă. Nu contează vârsta, oraşul de unde provin. Important este să se simtă bine. Şi au toate motivele să fie aşa. Doar e vacanţă!

 «Am venit la munte în a doua zi de Crăciun. Suntem gaşcă mare din Bucureşti şi Vrancea. Am vrut să petrecem Anul Nou aici, dar n-am găsit cazare, aşa că mâine (n.r. astăzi) plecăm acasă», ne-a spus Alina, care s-a luat la trântă prin omătul pufos cu copiii ei. William este mai norocos. A venit tocmai din Washignton, împreună cu familia, ca să petreacă Revelionul în ţara noastră. « Îmi place foarte mult România, iar zăpada de pe pârtia din Predeal este perfectă. Nu plec de aici până diseară», ne-a mărturisit tânărul. 

După ora prânzului se formase coadă la telesecaun
După ora prânzului se formase coadă la telesecaun

Familia Toma a făcut rezervare de anul trecut ca să fie sigură că petrece cumpăna dintre ani la aer curat. Dacă vreţi să vă distraţi o zi pe pârtie, vă spunem noi preţurile că doar am fost, ieri, acolo. Săniuţa o puteţi închiria cu 20 de lei pe zi, schiurile şi placa cu 35 de lei, colacul 15 lei pe jumătate de oră, o urcare şi o coborâre cu telescaunul costă 30 de lei, iar o zi întreagă de urcat 72 de lei. Şi cum un ceai sau un vin fiert sunt binevenite pe pârtie, trebuie să ştiţi că daţi pe ele 4 lei, repectiv 5 lei paharul.

Şi cei care nu ştiu să schieze sau să se dea cu placa pot învăţa. Monitori sunt destui, iar tariful lor este de 80-90 de lei pe oră. Dacă v-am făcut poftă de o burgăreală, hadeţi la munte! Distracţia continuă şi după Crăciun. Şi dacă v-aţi săturat să staţi blocaţi pe drum, trenul vă duce la destinaţie.

CFR a introdus de ieri un vagon prototip destinat schiorilor şi bicicliştilor. Are 20 de locuri şi poate fi închiriat de gaşca ta, dacă faci o solicitare la CFR cu cinci zile înainte de plecare. Poate fi legat la orice tren, de pe orice destinaţie. 12 ore vă costă 1.200 de lei sau 60 de lei de persoană dus-întors. Dacă nu vă strângeţi atât de mulţi, vă puteţi urca cu schiurile în orice alt tren care are vagon special pentru biciclete. Biletul de la Bucureşti la Braşov, spre exemplu, vă costă 49 de lei de persoană şi ajungeţi în mai puţin de trei ore. Până la Predeal am făcut două ore, asta în timp ce pe DN1 coada de maşini se formase încă de la Comarnic.  


    După ora prânzului se formase coadă la telesecaunFoto: Dorin Constanda
După ora prânzului se formase coadă la telesecaunFoto: Dorin Constanda

Pe DN1 s-a circulat cu 10 km pe oră

Mii de turişti au rămas zilele acestea în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Zăpada este principala atracţie, aşa că turiştii au vrut să experimenteze pârtiile din toate staţiunile. Şi au crezut că din staţiune în staţiune se ajunge cel mai repede cu ajutorul maşinii. Greşit! Drumul naţional 1 a fost aproape în totalitate blocat. La orele prânzului, şoferii au reuşit perfomanţa să traverseze numai Predealul în 56 de minute. Viteza maximă de circulaţie abia dacă a depăşit 10 kilometri la oră.

simeon stalpnicul png

În Predeal, la intersecţa cu Pârâul Rece, s-a format o coadă de 6 kilometri, iar la Buşteni poliţiştii rutieri au încercat în zadar să fluidizeze traficul. Şi traficul feroviar a fost blocat din pricina unui marfar oprit forţat la Timişu de Sus din pricina unei defecţiuni electrice. Trenurile care au trecut marţi dimineaţa pe Valea Prahovei au avut întârzieri de până la 140 de minute. (Rareş Stelea)

Ninsori viscolite la munte

Meteorologii au emis, marți, o avertizare cod galben pentru 25 de judeţe, unde va ninge până mâine, la ora 10.00, şi se va depune un strat nou de zăpadă. În plus, vântul va avea viteze de până la 80-90 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. De asemenea, de mâine, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net