Adorabilă, delicată și foarte talentată. A trecut un an de când a murit actrița Aimée Iacobescu, doborâtă de un cancer la sân. Se luptase zece ani cu nemiloasa maladie, dar pe 27 martie 2018 inima ei s-a oprit. ”Domnița Ralu” va rămâne în memoria românilor pentru totdeauna.


Pe 27 martie 2018, actrița Aimée Iacobescu a încetat din viață, după ce suferise crunt din pricina unui cancer la sân. Avea 71 de ani și trăia dintr-o pensie pe care o dădea pe medicamente. Va rămâne în istoria cinematografiei românești cu roluri importante.

Aimée Iacobescu, biografia

Aimée Iacobescu a fost adorabilă în filmele cu haiduci, dar şi în cele regizate de Sergiu Nicolaescu în care ea a jucat.

Actrița Aimée Iacobescu s-a născut în noaptea de Sânziene a anului 1946, într-un sat din județul Buzău. Tatăl ei i-a ales numele, inspirat de scrisorile romantice pe care i le trimitea mamei actriței și care începeau întotdeauna cu ”ma bien aimée” (iubita mea). A crescut într-o casă mare, cu cinci camere și cerdac, cu o livadă imensă, din părinți tineri și foarte educați. Mama, Steluța, absolventă a facultății de desen și scenografie, și tatăl, Constantin, medic militar. ”Tata îi scria mamei scrisori de dragoste care începeau cu «ma bien aimée». Numele meu de acolo provine. Am avut probleme cu el mai târziu, autoritățile de atunci habar  n-aveau să-l pronunțe, îl citeau ca atare, mă luau la întrebări, suspiciosi, că ce fel de nume e ăsta. Tot ce am mai frumos în mine s-a născut acolo, în locurile acelea unde am copilărit. În vatra satului era o livadă și în fiecare an, primăvara, îmi  propuneam împreună cu fratele meu să așteptăm momentul în care vor înflori pomii. Dar adormeam, iar livada înflorea de fiecare dată noaptea“, a povestit actrița.

De ce nu a fost căsătorită Aimée Iacobescu

Actrița nu a fost căsătorită niciodată, deși a fost îndrăgostită lulea de Alexandru Boc, un fotbalist de-o vârstă cu ea, mare crai, care care a jucat între 1964 și 1976 pentru Petrolul, Dinamo, Rapid și Universitatea Craiova, dar și pentru echipa națională.

alexandru_boc_1966.jpg

Actrița nu a fost căsătorită niciodată, deși a fost îndrăgostită lulea de Alexandru Boc, un fotbalist de-o vârstă cu ea, mare crai
Actrița nu a fost căsătorită niciodată, deși a fost îndrăgostită lulea de Alexandru Boc, un fotbalist de-o vârstă cu ea, mare crai
Foto: Gazeta Sporturilor

Considerat unul dintre cei mai chipeși bărbați ai generației sale, Alexandru Boc a fost logodit cu nepoata şahului Iranului, cel mai bogat om din lume în anii '60, a avut o relaţie cu Corina Chiriac şi cu cîntăreaţa Natalia Guberna şi a cucerit zeci de alte femei frumoase, de la actriţe la balerine şi sportive.

Alexandru Boc a rememorat relația cu Aimée Iacobescu într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. În urmă cu mai bine de 40 de ani, Boc a primit propunerea de a juca într-un film. "Am filmat timp de o lună pentru pelicula «Castele de nisip», a lui Iulian Mihu. Am fost coleg pe platourile de filmare cu Toma Caragiu, Gheorghe Dinica, Jean Constantin, Gina Patrichi si Aimée Iacobescu. Ultima dintre ele, Aimée, ma tot batea la cap ca vrea sa se marite cu mine", a declarat Alexandru Boc.

Din păcate, povestea nu s-a terminat la altar, așa cum își dorea Aimée Iacobescu, iar actrița a rămas singură. ”Marele ei regret a fost că nu a avut un copil”, a declarat pentru Click! o vecină la care actrița ținea atât de mult, încât o considera fiica ei.

Aimée Iacobescu, lupta cu cancerul

Aimée Iacobescu şi-a trăit ultimii ani de viaţă luptându-se cu grave probleme financiare, deoarece își dădea toată pensia de actor pe medicamente. De asemenea, ea a murit cu o mare dezamăgire, aceea că nu a putut intra în posesia moştenirii lăsate de tatăl ei. 

Aimée Iacobescu, actriţa a încetat din viaţă duminică, 27 martie 2018, la vârsta de 71 de ani, după ce a pierdut bătălia cu cancerul la sân.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: