Trei deținuți au murit într-un incendiu la penitenciarul din Satu Mare

Ultima actualizare:

    Incendiul a fost provocat de câțiva deținuți care au dat foc la saltelefoto: captură/YouTube
Incendiul a fost provocat de câțiva deținuți care au dat foc la saltelefoto: captură/YouTube

Trei deținuți au murit, miercuri seara, iar alți doi sunt grav răniți în urma unui incendiu izbucnit la Penitenciarul din Satu Mare. Incendiul a izbucnit după ce deținuții au dat foc la saltele, anunță Mediafax, citat de Hotnews.

Purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, Adrian Pop, a declarat că răniții sunt duși la UPU Satu Mare. „Trei persoane de la Penitenciarul Satu Mare au murit în urma unui incendiu, iar alte două sunt în stare gravă și au fost transportate la UPU. Alte cinci persoane au fost evaluate medical, dar nu au necesitat transport la spital. Au intervenit trei autospeciale de stingere și mai multe ambulanțe SMURD Satu Mare, una de la Maramureș, și ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ)”, a spus Pop.

Incendiul, provocat în semn de protest

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP)a anunțat că, în jurul orei 20.30, în Penitenciarul Satu Mare a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare a incendierii voluntare a unei camere de deținere.

„Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate. În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol”, anunță ANP.

Pentru prevenirea oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată.Incendiul s-a produs imediat după apelul de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri, conform ANP.

Citește și:

Coronavirus Italia. Revolte în închisori, după înăsprirea regulilor: trei deținuți morți

Cea mai mare grevă a foamei din istoria Californiei! 30.000 de deţinuţi protestează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net