Unul dintre minerii prinși sub pământ în Mina Lupeni a murit, altul e în stare critică

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trei mineri au fost prinși sub pământ, joi după-amiază, 5 octombrie, în județul Hunedoara, la Mina Lupeni, după ce a avut loc o surpare a unei galerii.

UPDATE 08:00: Unul dintre minerii scoși în viață a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Floreasca și se află în stare extrem de gravă. "A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, în urma căruia s-au produs o serie de modificări în organism. Are insuficienţă renală, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este în sala de operaţii pentru o fractură", a spus medicul Opriţa.

UPDATE 6 octombrie, ora 7:20: Operațiunea de salvare a durat toată noaptea. Din păcate, unul din mineri a murit. Doi au fost scoși în viață.

UPDATE 23:38 Salvatorii au ajuns la minerii blocaţi, iar doi dintre ei sunt în viaţă. Operaţiunea de salvare continuă, se încearcă scoaterea lor la suprafaţă, în siguranţă. Cei doi bărbaţi sunt conştienţi, potrivit declaraţiei ministrului Energiei, acordată postului de televiziune Digi24. Cel de-al treilea miner nu a fost găsit încă. 

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Viorel Stancu, susține că o echipă de salvatori intră în subteran. Deocamdată nu se cunoaște starea minerilor prinși sub pământ. În zonă ar mai fi fost încă 12 persoane, conform corespondentului DIGI24.

"S-a produs o surpare în abatajul frontal, panoul 7 din sectorul 2 al Minei Lupeni, iar acolo au fost prinşi trei oameni. Nu ştim la momntul de faţă situaţia lor. Conducerea minei şi echipele de salvatori vor intra şi vor încerca să ajungă la ei în cel mai scurt timp, cu speranţa că vor fi găsiţi în viaţă", a declarat Darius Câmpean, liderul sindical din Valea Jiului, pentru news.ro.

Accidentul a avut loc la sectorul doi în subteranul minei, iar din primele informații se pare că, în timp ce minerii munceau în abataj a avut loc o surpare a galeriei. Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Viorel Stancu spune că, în urma surpării, trei mineri au fost surprinși și sunt, momentan, dați dispăruți. Imediat la fața locului a intrat o echipă de intervenție formată din șase salvatori minieri pentru a-i găsi pe cei trei mineri, informează și Europa FM

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net