Trei miniștri importanți din Guvernul Orban ar putea fi remaniați. Aceștia au plecat în orașele lor să-și facă campanie, iar unul dintre ei se află deja în concediu. Premierul Ludovic Orban se gândește deja cu cine să-i înlocuiască.


Premierul Ludovic Orban afirmă că "nu are de gând” să facă o remaniere guvernamentală, dar că va proceda la o remaniere "dacă va fi cazul”.

Trei miniștri importanți din Guvernul Orban ar putea fi remaniați. Au plecat să-și facă campanie 

În privinţa celor trei miniştri din cabinetul său care candidează la alegerile locale, primul ministru susţine că Marcel Vela nu va accepta postul de consilier local şi că are deja înlocuitori pentru ministrul Dezvoltării şi cel al Mediului, de victoria cărora în alegerile locale este sigur.

”Dacă va fi necesar, voi face remaniere. Deocamdată nu am de gând, dar dacă. Hai să fim realişti, alegerile parlamentare trebuie să aibă loc conform prevederilor constituţionale la începutul lui decembrie, 6 decembrie”, a afirmat Ludovic Orban, duminică seară, la B1 Tv. 

Marcel Vela, Costel Alexe și Ion Ștefan, miniștii ocupați cu campania electorală

Premierul a adus clarificări şi în privinţa celor trei membri ai Guvernului care şi-au depus candidaturile la alegerile locale. Astfel, Orban a spus că Marcel Vela nu va accepta funcţia de consilier local la Caransebeş, ci "probabil” şi-a depus candidatura în semn de susţinere pentru candidatul PNL la primărie. 

 Cât despre ministrul Mediului, Costel Alexe, şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, premierul a declarat că a aprobat deja concediu pentru unul dintre aceştia, în vederea implicării în campania electorală şi a susţinut că are deja înlocuitori pentru ei.

"Cu siguranţă că voi desemna înlocuitor şi deja am şi pregătit posibili înlocuitori pentru că am încredere că vor câştiga amândoi”, a afirmat Orban.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a intrat în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, în timp ce ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, candidează la Primăria Focşani.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/psd-depune-luni-la-parlament-doua-motiune-de-cenzura-impotriva-guvernului-orban

https://www.click.ro/news/national/ce-este-motiunea-de-cenzura-si-ce-efect-are-daca-este-votata

 

 
 
Loading...