Trei orfani luptă ca să nu ajungă la casa de copii

Ultima actualizare:

    Mic, dar voinic: Mirel sparge lemneFoto: Facebook / Petronela Moroianu
Mic, dar voinic: Mirel sparge lemneFoto: Facebook / Petronela Moroianu

Şi-au pierdut părinţii în câteva luni! Trei orfani din Ialomiţa trăiesc singuri, într-o casă de lut, dar se încăpăţânează să nu se despartă şi au grijă unul de celălalt. Povestea lor emoţionantă nu i-a lăsat indiferenţi pe oamenii din satul Luciu. Mobilizaţi de preot, localnicii au sărit în ajutorul copiilor loviţi de soartă.

Pe 29 iulie le-a murit tatăl, secerat de cancer agresiv. Trei luni mai târziu, pe 29 octombrie, li s-a prăpădit şi mama, tot din cauza unui cancer, nu înainte de a-i îmbrăţişa şi de a le da ultimele poveţe.

Cu ochii secaţi de lacrimi, Mirel (10 ani), Livia (12 ani) şi Stelică (18 ani), copiii soţilor Purice din satul ialomiţean Luciu, au fost nevoiţi să se ia la trântă cu destinul. Ei îşi duc traiul într-o căsuţă de lut, prin care bate vântul, iar ploaia se infiltrează în pereţi, scrie adevarul.ro.


    Stelică, Livia şi Mirel, alături de preotul Mihail BorzaFoto: Facebook / Petronela Moroianu
Stelică, Livia şi Mirel, alături de preotul Mihail BorzaFoto: Facebook / Petronela Moroianu

„Părinţii au lăsat în urmă trei fiinţe minunate, trei copii ca trei flori. Vom fi alături de ei“, promite preotul Mihail Borza, parohul bisericii din satul Luciu.

Mobilizaţi de părinte, localnicii le-au întins orfanilor o mână de ajutor: alimente, îmbrăcăminte şi lemne de foc, după ce la biserică s-au strâns 1.800 de lei. Copiii vin duminica la biserică, iar după slujbă iau masa la parohie, împreună cu alţi copii şi bătrâni din sat.


    Livia le găteşte celor doi fraţi în bucătăria care stă să cadăFoto: Facebook / Petronela Moroianu
Livia le găteşte celor doi fraţi în bucătăria care stă să cadăFoto: Facebook / Petronela Moroianu

„Au o casă modestă, cu două camere şi hol, dar sunt harnici şi au în curte gâşte, raţe, găini, porc şi un cal cu căruţă. Un vecin l-a ajutat pe fratele mai mare să se angajeze la Drumuri Judeţene. El are acum un venit şi îşi poate creşte fraţii, pentru a nu ajunge în centre de plasament“, adaugă preotul.

Stelică, băiatul cel mare, povesteşte emoţionat: „Ei sunt sufletul meu, nu aş putea să mă despart de ei. Este foarte greu, dar ne -descurcăm“. La 12 ani, Livia vine de la şcoală şi se apucă de gătit, spală şi deretică, în timp ce Mirel dă de mâncare la animale ori sparge lemne.

«Soarta lor ar putea fi schimbată»

Cel mai mare ajutor pentru fraţi ar fi să li se ridice o căsuţă. 

„Locuinţa e dărăpănată, iar investiţia pentru reparaţii ar fi inutilă. Mai uşor s-ar construi de la zero două camere şi o bucătărie, însă nu dispunem de aceşti bani. Dacă persoane cu putere financiară ar dori să facă acest gest, soarta copiilor ar putea fi schimbată“, spune părintele. 

Cei care doresc să ajute cu alimente sau cu materiale de construcţii pot lua legătura cu părintele Mihail Borza, la numărul de telefon 0762.620.266.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net