O mamă și doi copii au murit după o dezinsecție într-un bloc din Timișoara. Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare:

    Nouă persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara au ajuns la spital. Trei dintre acestea au murit
Nouă persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara au ajuns la spital. Trei dintre acestea au murit

Nouă persoane dintr-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara au ajuns la spital în ultimele zile, iar trei dintre acestea au murit. Printre cei decedaţi se află şi un copil de doar 10 zile, despre care medicii spuneau iniţial că s-ar fi înecat cu lapte, dar şi un copil de trei ani şi mama acestuia. Recent, în bloc s-a făcut dezinsecţie.

UPDATE Șeful ISU Timiș, Lucian Mihoc, a declarat că pe casa scării, între etajele trei și patru, a fost detectată prezența slabă a unei substanțe neurotoxice. ”UPU - SMURD a anunțat luni, în jurul orei 12.40, că într-un timp scurt s-au înregistrat trei decese. A fost o suspiciune de cauză toxică, iar la adresă a fost trimis un echipaj CBRN. A fost evacuat întreg imobilul cu 200 de apartamente.

În urma primei cercetări chimice s-a detectat pe casa scării, între etajale 3 și 4, prezența slabă a unei substanțe neurotoxice. S-a intrat în mai multe apartament din care provin victimele. La etajul 4 a fost depistat un nivel slab de substanță neurotoxică, iar în apartamentul de la etajul 3 - nivel mediu de substanță neurotoxică.

A fost făcută dezinsecția / deratizarea în 14 noiembrie, iar în procesul-verbal au fost menționate substanțele folosite. Firma a făcut deratizarea la solicitarea asociației de proprietari. Aceeași firmă a făcut deratizarea și în două localuri din Timișoara și nu au fost semnalate probleme, dar la acest moment au fost închise pentru verificări.”

UPDATE ISU transmite că în urma întrunirii Comiterului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis evacuarea tuturor celor 200 de apartamente. ”În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au dispus următoarele măsuri:

  • evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje - 200 de apartamente;
  • evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timişoara;
  • cazarea persoanelor în spațiile identificate la nivelul municipiului Timişoara;
  • asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş;
  • centralizarea datelor referitoare la adresa Miorița 8, Timişoara din partea STS şi UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate;
  • executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor;
  • executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş;
  • activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comandă mobil;
  • organizarea unei conferinţe de presă la ora 16:00, la locul desfăşurării evenimentului.”

UPDATE Potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Malac, de la faţa locului s-au luat probe de apă şi se verifică documentele firmei care a realizat dezinsecţia. „Echipa noastră este încă acolo. Au fost recoltate probe de apă şi se verifică modul în care a fost făcută dezisecţia pentru că a fost făcută acolo o dezinsecţie”, a declarat şefa DSP Timiş.

UPDATE Locatarii din imobilul de pe strada Mioriţa susţin că blocul este unul de garsoniere, cu băi comune, iar din cauza unora dintre cei care locuiesc acolo, blocul este un adevărat focar de infecţie, conform Adevărul. Aceiaşi locatari au mai declarat că moartea celor trei persoane ar putea fi cauzată de substanţele cu care, la începutul săptămânii trecute, a fost făcută deratizarea şi dezinsecţia. Surse din rândul autorităţilor aflate la faţa locului susţin că având în vedere numărul persoanelor decedate şi al celor care au ajuns deja la spital, va fi verificată starea de sănătate a fiecărui locatar, iar acolo unde nu răspunde nimeni va fi spartă uşa pentru a se asigura că nu sunt victime.

Nouă oameni au ajuns, în ultimele zile, la spital, iar toţi sunt locatari ai aceluiaşi bloc de locuinţe aflat pe strada Mioriţei din Complexul Studenţesc din Timişoara. Dintre cei nouă ajunşi la spital, trei au decedat. 

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte.

Blocul în care a fost făcută dezinsecția a fost evacuat

Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi.

"15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă. Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei”, a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat. Vecinii au spus că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc.

Strada Mioriţei a fost complet blocată, fiind mobilizate forţe de intervenţie, inclusiv echipa CBRN. Imobilul cu pricina a fost evacuat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net