Tudorel Toader, niciun detaliu despre decizia cu privire la DNA: „Voi informa în timp util”

Ultima actualizare:

    Tudorel Toader a făcut o conferință de presă ca să spună ce a făcut în JaponiaFoto: arhivă personală
Tudorel Toader a făcut o conferință de presă ca să spună ce a făcut în JaponiaFoto: arhivă personală

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi trebuit să lămurească în cadrul conferinței de presă situația și deciziile pe care va trebui să le ia referitor la activitatea DNA. În schimn, ministrul a preferat să susțină un atipic de scurt discurs în care a vorbit despre modul în care a decurs vizita sa oficială în Japonia.

Ministrul Justiției, abia întors în țară la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, nu a dat încă niciun detaliu despre decizia cu privire la activitatea DNA, dar ne-a dezvăluit ce a discutat în cadrul vizitei în Japonia:

"La invitația și pe cheltuiala Băncii Mondiale, pe data de 11 februarie, am mers la Tokio petru a participa la evaluarea marilor proiecte de regenerare urbană din mai multe țări. Cartierul pentru Justiție face parte din categoria proiectelor de regernare urbană, urmând să fie finanțată de Banca Mondială. În zona centrală a Bucureștiului, vor fi construite sediile Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiției, Înaltei Curți de Justiție și Casație, Ministerului Public, Inspecției Judiciare, Institutului Național al Magistraturii, tuturor instanțelor și parchetelor din București. Va fi astfel, rezolvată problema deficitului de spații, problema spațiilor necorespunzatoare", a declarat Tudorel Toader.

Deși nerăbdători să afle o lămurire cu privire la toată tevatura conflictului dintre DNA și ministrul Justiției, Tudorel Toader i-a dat înainte cu vizita în Japonia:

"La conferința din Japonia, au participat în acest scop, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Finanțelor Publice, ai Primăriei Capitalei. Am participat la două zile de dezbateri, timp în care a fost prezentat Cartierul pentru Justiție. Am avut întrevederi oficiale cu ministrul Justiției și o altă întrevedere oficială cu președintele Curții Supreme din Japonia, care are și competența controlului de constituționalitate a alegerilor. Deși urmau și alte întrevederi, la solcitarea doamnei prim-ministru, am revenit în țară, date fiind dezbaterile din spațiul public."

Într-un final, s-a mulțumit să precizeze că problema ce ar fi trebuit discutată azi, va fi dezbătută abia săptămâna viitoare, când va face o altă conferniță de presă:

"Am discutat cu liderii coaliție de guvernare. Am primit garanții de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile luate ca ministru al Justiției. Azi, înaintea ședinței, am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru, referitoare la activitatea Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatele evaluării, indiferent care vor fi acestea. Potrivit legii, voi face prezența în Camerele reunite ale Parlamentului, raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT, la nivelul DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligație a ministrului Justiției. E prevăzut în art. 79 din legea privind organizarea judiciară. Distinct de raportul pe care-l voi prezenta în Parlament săptamâna următoare, joi, la o ora pe care o voi anunța în timp util. Voi face o informare de presă în care voi prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitatea DNA."

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net