Tudorel Toader: Toate sentințele date de completuri de cinci judecători începând cu 2014, pot fi atacate

Ultima actualizare:

    Tudorel Toader avertizează că odată introdus recursul în anulare va fi valabil și pentru achitări
Tudorel Toader avertizează că odată introdus recursul în anulare va fi valabil și pentru achitări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunțat luni că a finalizat Ordonanța de Urgență privind contestaţia în anulare, care va putea fi făcută la toate sentințele date începând cu 2014, de completurile de cinci judecători, considerate nelegal constituite. Surpriza este că Tudorel Toader a dat documentul premierului care trebuie să decidă politic dacă dă drumul documentului. Motivul? Vor putea fi atacate și achitările!

"La Ministerul Justiţiei avem un astfel de draft de Ordonanţă de Urgenţă. Doamna prim-ministru va decide dacă şi când poate fi adoptată o astfel de OUG", a afirmat Toader potrivit news.ro. Demnitarul a explicat că, pentru a fi adoptată, Ordonanța trebuie să parcurgă mai multe paliere prevăzute de normele de tehnică legislativă. Astfel, după ce va primi girul premierului, documentul va intra în procesul de transparență decizională, apoi solicitarea avizului Consiliului Legislativ şi a avizului CSM. În funcție de observațiile primite, Ordonanța de Urgență va fi modificată mai mult sau mai puțin, susține Tudorel Toader.

"M-am referit la toate cauzele pronunţate de către complete nelegal constituite şi nu doar la cauzele în care cei judecaţi au fost condamnaţi. Condamnaţi sau achitaţi, procesele desfăşurate în faţa uneor complete nelegal constituite vor trebui să urmeze acelaşi regim. O stare de aşteptare vor avea cei condamnaţi, sperând la o altă soluţie dar, în opinia mea, pot şi trebuie să fie procupaţi şi cei achiitaţi de complete nelegal constituite. În situaţia aceasta poate face contestaţie cel care l-a trimis în judecată , procurorul", a dezvăluit Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat duminică, că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net