După cinci ore de discuții în cadrul conducerii PSD, cererea de retragere a sprijinului politic a premierului Mihai Tudose a fost supusă la vot deschis. Rezultatul a fost zdrobitor pentru retragerea sprijinului politic al șefului Executivului, așa că după șase luni de la numire, Tudose părăsește Palatul Victoria. El dealtfel a venit cu demisia semnată în alb la ședința Comitetului Executiv al PSD.Ședinţa CEX a PSD a început la ora 16:00. Propunerea organizației de București privind vot secret a fost respinsă la ora 20.00, semnând condamnarea lui Tudose.


Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea a propus două nume din care partidul să aleagă premierul care va fi propus lui Klaus Iohannis: Paul Stănescu, liderul de la Olt și Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Ora 21.10. Conducerea PSD a votat retragerea sprijinului pentru Mihai Tudose. PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Mihai Tudose, după ce acesta a cerut personal să se ia o decizie, prin vot, privind susţinerea sa. Au fost 59 de voturi contra premierului Tudose, patru voturi pentru şi patru abţineri.

180115_psd_cex_017_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Ora 20.44. Deputatul Cătălin Rădulescu a fost dat afară din ședința PSD, la cererea lui Mihai Tudose, potrivit informațiilor Digi24.

Ora 18.45. Apar alte zvonuri despre scandalul din ședință. Două persoane care au luat cuvântul și au cerut premierului Tudose să plece, prin demisie. Potrivit romaniatv.net este vorba despre preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, şi de europarlamentarul de Teleorman, Viorica Dăncilă, președintele Organizației Femeilor Social Democrate. În replică, premierul Mihai Tudose a spus că nu demisionează și că se va supune deciziei partidului.

18.05 - Episod furtunos în cadrul ședinței PSD! Primul eveniment notabil în ședință a fost ”darea afară a deputatului Cătălin Rădulescu, invitat în CEx de președintele Liviu Dragnea”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, luni, la Antena 3. Deputatul Cătălin Rădulescu a fost invitat afară de premierul Mihai Tudose și de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Ora 17.25. Balanța ar înclina către tabăra președintelui PSD, Liviu Dragnea, dacă s-ar ajunge la retragerea sprijinului politic al premierului Mihai Tudose. Astfel, Dragnea ar avea 37 de voturi, iar Mihai Tudose s-ar apropia de 28-29 de voturi, potrivit surselor Antena 3

180115_psd_cex_016_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Gabriela Firea, președintele PSD București a încercat să mușamalizeze scandalul din PSD, dar a fost contrazisă de colegul său de la sectorul 3, Robert Negoiță care l-a atacat pe Dragnea

La ora 16.25, la ușa partidului au bătut liderii PSD București, în frunte cu Gabriela Firea.

”Ceea ce ne dorim foarte mult și aceasta a fost decizia luată de toți colegii de la sectoarele din București este să știm ce urmează. Să nu mai riscăm să ajungem din nou în această situație, într-o criză politică. Trebuie să luam acum măsuri asiguratorii, să nu se mai întâmple acest lucru. Partidul este unul singur, nu-mi face deloc plăcere ca despre PSD se vorbește folosind termenii gașcă, grupare. Nu suntem în gașca nimănui, în gruparea nimănui”a încercat Firea să calmeze lucrurile. Surprinzător, liderul de la sectorul 3, edilul Robert Negoiță, a fost mult mai dur

”Am înțeles că la cabinetul președintelui Camerei Deputaților s-au strâns semnături de la lideri de organizații pentru anumite decizii. Nu este normal să chemi liderii de organizații înainte de o astfel de ședință și să încerci să îi influențezi”a aruncat bomba Negoiță.

Despre ce vorbea Negoiță? Potrivit unor surse digi24.ro, 30 de lideri ai celui mai mare partid din România s-au întrunit la biroul lui Dragnea din Camera Deputaților și au semnat o scrisoare prin care cer retragerea sprijinului politic pentru Tudose. În cărți pentru înlocuirea acestuia ar fi liderul PSD Olt, Stănescu și ministrul Apărării, Fifor. Cum a aflat acest lucru, premierul Tudose s-a întâlnit la Palatul Victoria cu mai mulți lideri de organizații din teritoriu, foarte influenți, care îl sprijină. Este vorba de președintele de la Vrancea, Marian Oprișan și Giurgiu, Niculae Bădălău (președintele executive al PSD).

  ”Vă spun că n-am dormit de 48 de ore. Pentru mine este importantă țara. Pentru mine este important Partidul Social Democrat. Deci Partidul Social Democrat trece astăzi printr-o grea încercare. Să ne dea D-zeu mintea .. moldoveanului de pe urmă. Eu cred că Guvernul României condus de Mihai Tudose trebuie să rămână în funcție și cred cu tărie că este nevoie de echilibru.” a spus Oprișan, înainte de a intra la ședință.

 

180115_psd_cex_005_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Președintele PSD, Liviu Dragnea vrea să forțeze demisia premierului Tudose
Ajuns la ședință cu 10 minute înainte de ora fixată pentru prea-cinstita adunare,  președintele PSD Liviu Dragnea a jucat ”rolul înțeleptului din turnul de fildeș”

”Eu vreau să vă spun doar atât, că în toată perioada asta nu am ieșit în nicio apariție publică, doar am citit scrisori, am urmărit apariții publice. Și atât. O să vorbesc acum la CEX”, a minimalizat mai marele PSD scandalul din partid. Dar la fel a vorbit și atunci când i s-a luat capul celuilalt premier PSD, Sorin Grindeanu

 
 
Loading...