Tudose vrea un Guvern mai mic. ”Să înceapă cu cifra 1”

Ultima actualizare:

    Premierul Mihai Tudose conduce un Guvern cu 28 de ministere
Premierul Mihai Tudose conduce un Guvern cu 28 de ministere

Nu mai loc la ședințele de la Palatul Victoria. ”Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu 1”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3.

În ultimii ani, din ministerele tradiționale s-au desprins alte ministere mai mici. Un exemplu este Ministerul Educației care pe vremuri coordona și Tineretul și Sportul și Cercetarea. Acum sunt patru ministere, cu o mulțime de șefi. Și-a dat seama până și premierul că sunt prea mulți în ședințele Executivului. Așa că anunțat că vrea un Guvern mai mic.

”Vreau un Guvern al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1. Exceptând-o pe Carmen Dan, nu am nici un ministru cu care să nu pot lucra

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri (10 ianuarie), la Antena 3, că şi-ar dori un Executiv al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1, că şi-ar dori comasarea unora dintre acestea. El a spus că, exceptând-o pe Carmen Dan, nu este nici un membru al guvernului cu care să nu poată lucra şi a precizat că nu face parte din nici o tabără din PSD, scrie news.ro.

”Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulţime de pui. Le-aş dori comasate la loc. Elimină birocraţia. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administraţiei publice”, a declarat şeful Guvernului, citat de news.ro.

El a spus că nu face parte din nici o tabără, ”din niciun trib”, ci este membru PSD.

”Eu m-am angajat la debirocratizare. Stau în funcţia asta cât simt că pot să ceea ce cred că e bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă”, a precizat Tudose.

Prim-ministrul a ţinut să sublinieze că, exceptând-o pe Carmen Dan, se înţelege cu toţi membrii Cabinetului. ”M-am minţit cu martori”, a afirmat Mihai Tudose, referindu-se la ministrul de interne Carmen Dan. 

Mihai Tudose a anunţat, luni (8 ianuarie), după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că în 29 ianuarie, la următarea şedinţă, va fi discutată restructurarea Guvernului.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net