Elevul Călin Ioan Liță are 18 ani și este bolnav de cancer. Medicii din România nu i-au dat vreo şansă, însă doctorii turci au acceptat să îl trateze. Însă tratamentul şi viitoarea operaţie costă mult, peste 70.000 euro. Prietenii, colegii și Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului au început o campanie de adunare de fonduri.


Călin Ioan Liţă, un elev de 18 ani de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, a fost diagnosticat acum câteva săptămâni cu cancer la colon cu metastaze multiple. Ca să fie lângă el, mama şi-a dat demisia de la serviciu.

Medicii din România nu i-au dat vreo şansă, însă doctorii turci de la clinica Anadolu din Istanbul au acceptat să îl trateze. Însă tratamentul şi viitoarea operaţie costă mult, peste 70000 euro.

Tulburătorul caz al unui elev bolnav de cancer

Prietenii lui Călin au început o campanie de strângere de fonduri, campanie căreia s-a alăturat şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. S-au strâns deja peste 50.000 de euro. După aproape două săptâmâni de spitalizare în clinica Anadolu, rezultatele au început să se vadă la finalul lui decembrie, scrie adevarul.ro.

elev-cancer-turcia-cheta.jpg

elev-cancer-turcia-cheta
Spre uimirea doctorilor corpul lui Călin a reacţionat pozitiv, încă de la prima şedinţă
FOTO: adevarul.ro

Corpul lui Călin a acceptat tratamentul, iar vestea i-a dat o mare speranţă şi mai multă forţă pentru a continua lupta. Iar pe 6 ianuarie Călin a terminat a doua şedinţă de chimioterapie, răspunzând foarte bine la tratament, evoluţia lui fiind considerată, după cum spune unul dintre prietenii săi, ”un miracol” de medici: tumoarea continuă să se micşoreze, iar metastazele, deşi nu s-au redus, s-au oprit din evoluţie.

”De câteva săptămâni, viaţa mea a luat o întorsătură cumplită, am fost diagnosticat cu cancer de colon avansat cu metastaze. Mi s-a spus că ce am eu este un caz foarte rar 1 la 10 mii de persoane. Am fost prima dată la spitalul din Curtea de Argeş, acolo au găsit un lichid în partea abdominală, am fost trimis la Bucureşti la Spitalul Universitar Municipal unde în urma analizelor, diagnosticul a fost unul crunt. Aveam dureri din cauza lichidului colectat în abdomen, din păcate nu mi s-a dat nici o şansă, am fost trimis acasă”, spune Călin într-o postare pe Facebook.

Familia lui Călin a decis ca el să meargă în Turcia la clinica Anadolu din Istanbul. Odată ajuns acolo, doctorii au fost sceptici, nu i-au dat speranţe, au spus că depinde de el şi că va trebui sa lupte dacă vrea să trăiască.

Doctorii au stabilit un tratament de chimioterapie pe care l-a început de îndată. Spre uimirea doctorilor corpul lui a reacţionat pozitiv, încă de la prima şedinţă. Dar din păcate au venit şi veştile proaste, tratamentul pe care trebuie să-l urmeze Călin este unul foarte costisitor.

Campanie umanitară pentru Călin

Călin provine dintr-o familie modestă din comuna argeşeană Muşeteşti. Salariile părinţilor săi nu sunt îndeajuns pentru a acoperii costurile tratamentului. Mama lui Călin a fost nevoită să-şi dea demisia ca să fie lângă fiul său.

”Nu m-a părăsit nici o clipă din ziua când am plecat de acasă până astăzi. Seara doarme chinuită pe un scaun în colţul camerei de spital. Tatăl meu este singurul care aduce bani în casă, salariul minim pe economie”.

Doctorii şi staff-ul clinicii Anadolu estimează în jurul sumei de 70000 euro costurile pentru operaţii, chimioterapie + spitalizare.

Iată şi conturile unde puteţi depune bani pentru a îl ajuta pe Călin:

RO29 INGB 0000 9999 0984 4143 Cucu Lita (tatăl) RON;

RO64 INGB 0000 9999 0984 4095 EURO;

RO29 INGB 0000 9999 0984 4143;

Cod SWIFT: INGBROBU

Cod BIC: 606410008.

Citește și:

Tânăra văduvă a pădurarului ucis în Maramureș e disperată. Haideți, să o ajutăm!

Mădălin Ionescu suferă de 16 ani alături de fiul bolnav: «În această ţară, tinerii ca Filip sunt condamnaţi la Infern»

Loading...