Tulpina Delta ne strică vacanța peste hotare. Ce măsuri au impus pentru turiști mai multe țări din Europa

Ultima actualizare:

    Călătoria este mai simplă pentru cei care sunt vaccinați și au certificatul verde covidFoto: Shutterstock
Călătoria este mai simplă pentru cei care sunt vaccinați și au certificatul verde covidFoto: Shutterstock

Dacă în România, deocamdată, este liniște și pace vizavi de pandemie, ne relaxăm și ne bucurăm de viață, alte țări din Europa iau măsuri dure din cauza răspândirii alarmante a tulpinii Delta. Astfel, dacă v-ați planificat o vacanță peste hotare trebuie să fiți cu mare băgare de seamă căci restricțiile de acolo s-ar putea să vă strice sejurul.

Cea mai dură măsură din UE a luat-o Malta, care a anunțat că, începând cu noaptea de marți spre miercuri își închide granițele pentru persoanele nevaccinate. Mulți români au fost pe punctul să-și anuleze vacanțele, unii probabil au și făcut-o. Măsura a stârnit ample controverse, astfel că marți, la presiunea Comisiei Europene, guvernul maltez a renunțat la decizie. Totuși, „persoanele care ajung în Malta fără a avea certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”. Deocamdată nu se știe pentru câte zile, însă trebuie făcută în hoteluri special amenajate și pe cheltuiala proprie. Într-un cuvânt, tot nu vei avea parte de vacanță dacă nu ești vaccinat.

Vaccinații au mai multe libertăți

Alte state impun restricții punctuale ce vizează programul restaurantelor, barurilor, purtarea măștii de protecție sau circulația pe timp de noapte. Grecia, destinația de vacanță preferată a românilor, a anunțat că, de vineri și până la finalul lui august, în spațiile închise din baruri, restaurante, cluburi și cinematografe nu vor mai avea acces decât cei vaccinați sau cei care prezintă un test negativ COVID. De asemenea, clienții care se află în interiorul localurilor trebuie să rămână așezați, autoritățile încercând în felul acesta să stopeze dansurile și aglomerația.

Accesul în locurile publice doar pentru cei vaccinați sau testați este deja în vigoare în Danemarca, Luxemburg, Austria și Germania, precizează PRO TV. Franța va introduce această măsură din august, inclusiv pentru cei care vor să intre în mall-uri sau să circule cu trenul. În Olanda, restaurantele, barurile, cafenelele se închid mai devreme, iar cluburile și discotecile au lacătul pe ușă. În Spania, masca de protecție se poartă cu strictețe în spațiile închise, inclusiv în hoteluri și restaurante. Prin urmare, înainte de a pleca la drum, e bine să vă interesați ce restricții se impun la destinație și ce măsuri trebuie să vă luați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net