Turiști israelieni, bătuți de jandarmi la protestul din Piața Victoriei. Reacția Ambasadei

Ultima actualizare:

    Turiștii israelieni au fost dați jos cu forța din taxifoto: captură
Turiștii israelieni au fost dați jos cu forța din taxifoto: captură

Câteva imagini filmate vineri, 10 august, în timpul protestului din Piața Victoriei arată cum câțiva turiști israelieni și taximetristul care îi transporta au fost agresați de jandarmi în ciuda faptului că aceștia au tot spus că nu au nicio legătură cu mitingul diasporei.

Un taximetrist și patru clienți israelieni au fost agresați de jandarmi, vineri noaptea, după mitingul diasporei. Scena a fost filmată de martori, iar imaginile au fost postate pe Facebook.

Trei turişti israelieni acuză forţele de ordine că i-au bătut vineri noaptea, după mitingul diasporei, din Piața Victoriei. Scenele, de o violență extremă, au fost filmate, iar imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare.

Israelienii loviţi de jandarmi susţin că ei au plecat de la un hotel cu taxiul, că nu aveau nicio legătură cu protestele și că jandarmii i-au dat jos din taxi cu forţa.

Turiştii mai spun că le-au arătat poliţiştilor şi jandarmilor că au paşapoarte care atestau faptul că sunt cetăţeni străini. În zadar. Au fost loviţi în continuare şi culcaţi la pământ. Cei patru sunt hotărâți să dea în judecată statul român și au suportul Ambasadei Israelului la București.

Iată comunicatul Ambasadei Statului Israel:

„Cu privire la incidentul în care au fost implicați 4 turiști israelieni, vineri seara, Ambasada Statului Israel comunică următoarele:

Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București. Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net