Turiștii străini veniți în România, spionați în hoteluri și pe plajă

Ultima actualizare:

    Chiar și pe plajă erau montate microfoane
Chiar și pe plajă erau montate microfoane

Orice turist care trecea graniţele în România comunistă era un potenţial spion. Teama că strănii pot aduce în România arme, produse de contrabandă sau că pot face spionaj economic a determinat Securitatea să ia măsuri fără precedent.

Toate locurile de cazare şi locurile unde aceştia se distrau erau împânzite de microfoane şi mijloace de filaj, iar pe urmele lor erau întotdeauna colaboratori ai Securităţii.

În marile staţiuni turistice, în hoteluri se înfiinţaseră birouri de tehnică operativă, unde ofiţerii de la contraspionaj puteau verifica datele. Spre exemplu, cele două birouri de tehnică operativă din Băile Herculane se aflau la complexul „Hercules“ şi la hotelul „Cerna“, în fiecare unitate de cazare fiind introduse instalaţii în câte patru camere, potrivit adevarul.ro.

Toate aceste instalaţii erau conectate la o centrală a Miliţiei din Băile Herculane. Apoi, s-a decis să se instaleze aparatura de ascultare în timpul construirii hotelurilor şi pensiunilor, pentru o deplină conspirativitate.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net