Ucigaşul Larisei, scutit de 12 ani de puşcărie!

Ultima actualizare:
Larisa Chelaru (7 ani) a  fost violată, sugrumată şi  aruncată într-un tomberon (FOTOGRAFII: IONUŢ BENEA)
Larisa Chelaru (7 ani) a fost violată, sugrumată şi aruncată într-un tomberon (FOTOGRAFII: IONUŢ BENEA)

Autorul crimei care a îngrozit o ţară întreagă, în octombrie 2005, a fost eliberat de noul Cod Penal! Robert Ciobanu nu a efectuat nici măcar jumătate din pedeapsa pe care a primit-o pentru uciderea Larisei Chelaru (7 ani). Cei 12 ani de închisoare care i-au rămas de executat au fost înlocuiţi cu 7 ani de internare într-un centru special.

18 octombrie 2005. Larisa, fetiţa de 7 ani a familiei Chelaru a dispărut de la locuinţa lor, din Iaşi. După mai bine de două luni de căutări, timp în care o ţară întreagă a stat cu sufletul la gură în speranţa că o vor mai găsi în viaţă,trupul micuţei a fost găsit în tomberonul din faţa blocului. Fusese violată şi sugrumată de vecinul ei, Robert Ciobanu, pe atunci de 17 ani.

Tânărul a fost prins, şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Sâmbătă însă, în baza noului cod de procedură penală intrat în vigoare la 1 februarie, judecătorii au dispus eliberarea lui Ciobanu din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi şi înlocuirea pedepsei cu internarea într-un centru de reeducare.


    Larisa Chelaru (7 ani) a  fost violată, sugrumată şi  aruncată într-un tomberon (FOTOGRAFII: IONUŢ BENEA)
Larisa Chelaru (7 ani) a fost violată, sugrumată şi aruncată într-un tomberon (FOTOGRAFII: IONUŢ BENEA)

Perioada măsurii educative în cazul lui Robert este de 15 ani, însă din această perioadă i se va scade timpul petrecut deja în puşcărie (începând cu decembrie 2005). Astfel, cei 12 ani de închisoare pe care îi mai avea de executat i-au fost înlocuiţi cu 7 ani de internare în centru.

simeon stalpnicul png

Tatăl micuţei Larisa s-ar răsuci în mormânt dacă ar auzi vestea. Distrus de durere, Constantin Chelaru s-a sinucis în timpul procesului, când a aflat că exista o şansă ca Robert Ciobanu să primească o pedeapsă mai mică de 20 de ani de închisoare. Nu a putut suporta ideea ca ucigaşul fetiţei sale să nu plătească crunt pentru gestul său.

O altă victimă în „cazul Larisa" a fost şi un taximetrist, care s-a sinucis când a aflat de la televizor că este bănuit de uciderea Larisei Chelaru. Înainte de prinderea lui Robert Ciobanu, oamenii legii asociaseră numele taximetristului cu crima pentru simplul fapt că dispăruse de acasă în aceeaşi zi cu Larisa, iar prietenii săi îl auziseră vorbind despre o fetiţă.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net