Udrea nu plătește cauțiunea de 5 milioane de lei: „Nu am bani”

Ultima actualizare:

    Elena Udrea se plânge că nu are atâția bani pentru a-și cumpăra libertateafoto: Arhiva Personală
Elena Udrea se plânge că nu are atâția bani pentru a-și cumpăra libertateafoto: Arhiva Personală

Deputata Elena Udrea, chemată azi la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a da declarații în legătură cu creditul pe care l-a luat de la BRD, nu are bani de cauțiune. Procurorii i-au cerut să achite 5 milioane de lei pentru a rămâne în libertate, însă Udrea spune că nu are de unde să dea acești bani, întrucât are toate bunurile sub sechestru.

Elena Udrea dă azi explicații procurorilor în legătură cu împrumutul de 3,28 de milioane de euro luat de la BRD în condiții suspecte, în anul 2008. Remus Truică și Sorin Roșca Stănescu se află, de asemenea, pe lista celor care s-au ales cu credite avantajoase, contractate cu ajutorul unui fost director al instituției financiare, Sorin Popa. Însă asta nu e cea mai mare preocupare a Elenei Udrea, ci obligația de plată pe care o are față de DNA. Procurorii au dispus cercetarea deputatei sub control judiciar pe cauțiune, în „dosarul mitei de la Hidroelectrica”. Elena Udrea are de achitat 5 milioane de lei pentru a rămâne în libertate, altfel măsura controlului judiciar se poate transforma în arest preventiv sau arest la domiciliu. Fostul ministru al Dezvoltării a declarat că a contestat cauțiunea, întrucât nu are bani, toate bunurile ei fiind sub sechestru.

„Cauțiunea este record în România. Nu s-a mai întâmplat ca cineva să fie pus sub control judiciar pentru o cauțiune de 5 milioane de lei. În condițiile în care DNA mi-a sechestrat toate bunurile pe care le am, toate conturile, toate bunurile mobile și immobile”, a declarat deputata, citată de Mediafax.

Aceasta a mai spus că exclude varianta unui împrumut bancar pentru a achita cauțiunea, și a cerut DNA să accepte să plătească cu bunurile aflate sub sechestru. Termenul-limită de plată a cauțiunii este mâine. „Am făcut toate solicitările, toate contestațiile posibile, toate plângerile împotriva condițiilor controlului judiciar și așteptăm să vedem dacă instituția DNA este de acord să pun cauțiune bunurile care tot la DNA sunt sechestrate. (...) Nu, nu am varianta (împrumutului — n.r.). Vorbim de o sumă uriașă, cinci milioane de lei. Este exclus să poți împrumuta banii aceștia de la cineva”, a declarat Udrea, conform Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net