Udrea, uite cătuşele, nu sunt cătuşele!

Ultima actualizare:

    Marţi seară, a ieşit de la DNA cu  cătuşe la mâiniFoto: Mediafax
Marţi seară, a ieşit de la DNA cu cătuşe la mâiniFoto: Mediafax

A stat 9 ore şi 40 de minute la DNA. A citit filă cu filă dosarele în care este acuzată. În cele din urmă, Elena Udrea a fost încătuşată şi condusă cu un jeep în arestul Poliţiei Bucureşti. Când a coborât nu mai avea mâinele legate.

Marţi noapte, la ora 21.40, Elena Udrea a ieşit de la DNA, unde a stat aproape 10 ore să citească dosarele penale în care este acuzată de corupţie. Avea mâinile legate şi era flancată de opt jandarmi, iar fosta preşedintă a PMP a strigat: “Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului.” A fost urcată într-un jeep şi dusă în arestul Poliţiei Capitalei, pentru 24 de ore, acolo unde se află deja fostul ei soţ, Dorin Cocoş, precum şi prietena de cumpărături la Paris, Alina Bica, fosta şefă de la DIICOT.

Când a coborât din maşină, Elena Udrea nu mai avea cătuşe, ceea ce a stârnit un val de comentarii.  Oficiali ai DNA au declarat, marţi seară, că au fost demarate verificări administrative privind respectarea procedurilor de predare în cazul Elenei Udrea, reţinută în dosarul Microsoft, informează Agerpres. Încă nu a apărut un răspuns oficial, dar surse informate spun că maşina cu Elena Udrea ajunsese deja în curtea arestului când blonda a apărut fără cătuşe, deci măsura nu mai era necesară.

Când a ajuns în curtea  arestului, nu mai  avea mâinile legate
Când a ajuns în curtea arestului, nu mai avea mâinile legate

«Comportamentul ei mi se pare infantil»

Protejata lui Traian Băsescu a petrecut o noapte în arestul Poliţiei Capitalei, într-o celulă cu şase paturi, dar cu o singură colegă de cameră, scrie realitatea.net.

psihologul  Tudorel Butoi
psihologul Tudorel Butoi

“Eu cred că au stat de vorbă ca fetele. Le-a unit starea de arest. Au făcut cunoştinţă, au spus pentru ce motiv se află închise, apoi a dormit dusă. Eu apreciez că Elena Udrea este incapabilă să realizeze momentul grav în care se află. Pentru mine, ca psiholog criminalist, comportamentul Elenei Udrea mi se pare infantil, dar şi sfidător. Este posibil să mascheze panica”, ne-a explicat Tudorel Butoi, expert în psihologia judiciară, cu o experienţă de peste 35 de ani în domeniu. Profesorul Butoi ne-a mai precizat că, în cele din urmă, dacă va fi arestată, Elena Udrea va face ample declaraţii.

“Va spune despre tot şi despre toţi, când îşi va da seama că nu o poate ajuta nimeni”, ne-a spus expertul. Udrea a fost reţinută pentru două fapte de trafic de influenţă şi pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat emis de DNA.

A făcut din nou gestul cu degetul la nas

Ieri a fost dusă  încătuşată la  Înalta Curte
Ieri a fost dusă încătuşată la Înalta Curte

Elena Udrea a fost adusă ieri, la ora 13.30, la Înalta Curte, pentru a afla dacă va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv. La intrarea în clădire, Udrea avea cătuşe, dar şi-a atins iarăşi nasul cu degetul, gestul misterios făcut în Parlament, în urmă cu două zile.

Acelaşi gest ca în Parlament
Acelaşi gest ca în Parlament

“Nu este un gest mafiot, ar fi o copie nereuşită. Mesajul este clar: «Atenţie! Nu am spus încă nimic.» Ca absolvent de Drept, Elena Udrea ar trebui să ştie că acest gest, prin care a comunicat cu complicii săi, este un argument suficient pentru arestare imediată”, ne-a explicat expertul Tudorel Butoi. Ordonanţa de reţinere a fost emisă marţi, la ora 21.40 şi a expirat aseară, la aceeaşi oră. La închiderea ediţiei noastre, magistraţii nu dăduseră un verdict.

Băsescu despre Udrea: «Cred în omul ăsta»

Fostul preşedinte o susţine în  continuare pe  Elena Udrea
Fostul preşedinte o susţine în continuare pe Elena Udrea

A întârziat o lună şi jumătate. Traian Băsescu a fost aşteptat în decembrie cu covor roşu, dar abia ieri s-a prezentat la sediul Partidului Mişcarea Populară, pentru a-şi lua în primire biroul. Nu s-a putut abţine şi a susţinut-o din nou, public, pe protejata sa, Elena Udrea. “În ceea ce-o priveşte pe Elena, convingerea mea este că, în instanţă, atunci când procesul se va derula, va fi capabilă să-şi dovedească nevinovăţia. Cred în omul ăsta, indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine, că încă nu o abandonez. Nu pot să abandonez ideea că un om, care mi-a fost atât de loial, peste noapte, devine un om indezirabil. A fost partenerul meu politic, singurul care a mai rămas, sau printre foarte puţinii care au mai rămas din foştii lideri ai PDL-ului. Şi, aşa cum eu o ştiu, se va bate să-şi dovedească nevinovăţia”, a declarat, ieri, Traian Băsescu.

«Fata şoferului şi taxatoarei de autobuz era bine-crescută»

Prima apariţie într-un ziar a  Elenei Udrea a fost în 1991, când a  participat la „Miss Adolescenţa  Buzău” şi a câştigat o menţiune
Prima apariţie într-un ziar a Elenei Udrea a fost în 1991, când a participat la „Miss Adolescenţa Buzău” şi a câştigat o menţiune

Pentru foştii colegi de clasă, portretul creat zilele acestea Elenei Udrea, de persoană certată cu legea, este total diferit de cel al copilei, iar foştii vecini din Buzău spun că politiciana a fost o fată cuminte. În viziunea lui Laurenţiu Grigoraş, fost coleg al politicienei  în clasele a XI-a şi a XII-a, la Liceul “B.P. Haşdeu” din Buzău, imaginea din aceste zile a Elenei Udrea este contrastantă cu cea a adolescentei.

Nu era deloc stridentă şi, din câte reţin, nu părea că va ajunge divă, aşa cum a numit-o presa, de mai târziu. Era o fată brunetă, modestă, la locul ei, care nu ieşea în evidenţă nici cu bune, nici cu rele. Era chiar talentată la desen şi îi plăcea să facă schiţe de rochii. A fost un şoc pentru toţi foştii colegi atunci când au văzut ce ascensiune a avut”, a declarat, pentru „Adevărul”, Laurenţiu Grigoraş.

Locatarii din blocul 23 A, din cartierul Micro V, unde familia Udrea a locuit până la începutul anilor ‘90, spun că fetiţa „şoferului de autobuz şi a taxatoarei” era bine-crescută. Victoria Gâdea, o femeie de 80 de ani, îşi aduce bine aminte de mica ei vecină.

„Vorbea frumos, toţi vecinii o iubeau. A avut o familie care s-a ocupat de educaţia ei. Învăţa mult, se ducea la şcoală şi lua mereu premii“, a spus Victoria Gâdea. Elena era un copil ascultător, mai spun vecinii.  Elena Udrea a urmat clasele I - VIII la Şcoala numărul 16 din cartier, pe care le-a încheiat de fiecare dată cu medii mari.

„A fost comandant de detaşament, iar acolo nu ajungeau elevii slabi la învăţătură. Era o fată foarte bună şi niciodată nu mi-a făcut probleme. A fost premianta clasei tot timpul şi am înţeles că şi în clasele I - IV era la fel. Era înfiptă şi avea un caracter de lider. Se oferea să ajute, organiza excursii la mare, la munte, unde am mers de câteva ori“, a povestit, pentru „Adevărul”, dirigintele ei din gimnaziu, prof. Ovidiu Comşa.

Blonda primea mita prin intermediul unei prietene

Ana Maria Topoliceanu (stânga),  Alina Bica şi Elena Udrea, în timpul  excursiei la Paris din februarie 2014
Ana Maria Topoliceanu (stânga), Alina Bica şi Elena Udrea, în timpul excursiei la Paris din februarie 2014

Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, i-ar fi predat Elenei Udrea mita primită prin intermediari, de la administratorul unei firme. Banii ar fi fost daţi la locuinţa fostului ministru al dezvoltării sau la biroul acesteia de la MDRT.

“Având în vedere relaţia de prietenie dintre cele două, precum şi faptul că în acea perioadă erau în desfăşurare mai multe fapte, remiterile nu se realizau imediat după efectuarea plăţilor şi nici cu ocazia fiecărei plăţi. Topoliceanu Ana Maria ţinea o evidenţă a încasărilor şi lua în calcul cheltuielile făcute din aceste sume, iar sumele rezultate din aceste tranzacţii le-a înmânat ministrului în două-trei ocazii”, au scris procurorii în referatul privind propunerea de arestare.

Adrian Sârbu rămâne în arest

Sârbu a fost reţinut  săptămâna trecută
Sârbu a fost reţinut săptămâna trecută

Omul de afaceri Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins, ieri, contestaţia, în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group. Astfel, magistraţii au menţinut decizia de arestare preventivă de 30 de zile, dată pe 4 februarie.

Fostul boss al PRO TV a fost reţinut săptămâna trecută cu acuzaţia de săvârşirea infracţiunilor de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. Procurorii susţin că, la solicitarea lui Adrian Sârbu, mai mulţi angajaţi din grupul Mediafax au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat. Adrian Sârbu a fost pârât de angajaţii lui.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net