Uite care este programul pelerinajului la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou

Ultima actualizare:

    Credincioşii se închină  la racla cu moaştele  Sfântului Dimitrie cel Nou
Credincioşii se închină la racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou

Sâmbătă, la ora 14.00, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor cu moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureştilor, de la Catedrala patriarhală, pe bulevardul Regina Maria, până la baza Colinei Patriarhiei.

De la aceeaşi oră, de la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, vor fi aduse în procesiune moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce brâncovenească din piatră de la baza Colinei Patriarhiei, unde vor ajunge și moaştele Sfântului Arhidiacon Ştefan aduse din Grecia.

La ora 14.30, procesiunea Calea Sfinţilor va continua de la Sfânta Cruce brâncovenească până la Catedrala Patriarhală, unde moaştele vor fi întâmpinate de patriarhul Daniel, la Altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală.

Mâine și miercuri, de la ora 9.30, iar luni şi marţi, 24 şi 25 octombrie, de la ora 9.00, va avea loc Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala patriarhală.

Joi, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, de la ora 9.30, patriarhul Daniel şi Înaltpreasfinţitul Părinte Gavriil vor oficia Sfânta Liturghie solemnă. 

Vineri, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, la ora 7.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala patriarhală.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București organizează, mâine, o procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile Capitalei. Relicva constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net