Uite cât a costat în provincie dezmăţul cu artificii din noaptea de Revelion!

Ultima actualizare:

    327 de primării identificate de ziarul ”Adevărul” au „spart” pentru artificiile de Revelion peste trei milioane de leiFOTO: adevarul.ro
327 de primării identificate de ziarul ”Adevărul” au „spart” pentru artificiile de Revelion peste trei milioane de leiFOTO: adevarul.ro

Spectacolele cu artificii din noaptea de Revelion comandate la Afumaţi sau Dorohoi au fost mai scumpe decât la Timişoara. O analiză a achiziţiilor de artificii pentru Revelion făcute de mai multe oraşe şi comune din România arată că 327 de localităţi au cheltuit peste 3 milioane de lei pentru câteva minute de spectacol pirotehnic.

În urma unei analize a sistemului electronic de achiziţii publice, „Adevărul” a identificat 327 de contracte de achiziţii publice directe care vizează achiziţia unor servicii pirotehnice de Revelion.

Cele 327 de primării identificate au „spart” pentru artificiile de Revelion peste trei milioane de lei. Suma ar putea fi, însă, mult mai mare pentru că unele primării, cum este cazul Timişoarei, au atribuit artificiile la pachet cu organizarea spectacolului artistic din centrul oraşului.

  • Reprezentanţii Primăriei Timişoara au declarat că tot spectacolul de Revelion de la Timişoara a costat 52.000 de euro, din care 7.500 de euro au fost alocaţi focului de artificii, restul fiind pentru artişti, scenă şi alte cheltuieli, scrie adevarul.ro.
  • Prin comparaţie, spectacolul de artificii de la Timişoara a fost  mai ieftin decât în comuna ilfoveană Afumaţi, unde, potrivit SICAP, primăria a plătit pentru focul de artificii din noaptea de Revelion 47.000 de lei (9.850 de euro).
  • Primăria din Dorohoi, judeţul Botoşani, a plătit pentru focul de artificii din noaptea dintre ani suma de 40.000 de lei (8.500 euro).
  • Unul dintre cele mai scumpe focuri de artificii din noaptea de Revelion a fost realizat în comuna maramureşeană Suciu de Sus. Dacă în oraşe reşedinţă de judeţ s-au cheltuit pentru artificiile de Revelion sume de 22.000 de lei (Reşiţa), 26.000 de lei (Focşani), 18.000 de lei (Târgu Mureş), 16.000 de lei (Ploieşti), Primăria Suciu de Sus i-a plătit unei firme din Oradea care are în portofoliu servicii realizate pentru oraşe mari şi evenimente importante, suma de 30.000 de lei. Primarul Viorel Paşca susţine că a vrut să le ofere cetăţenilor din comuna lui şi din comunele învecinate un spectacol pirotehnic de calitate.
  • Cel mai scump foc de artificii, organizat la Târgu Jiu.  Contractele identificate de „Adevărul” pe SICAP au scos la iveală că unii primari au plătit pentru focul de artificii echivalentul a 1.000 sau 1.500 de euro, dar mulţi au mers şi la 2.500, 3.000 sau chiar patru mii de euro. De departe, cel mai scump foc de artificii a fost la Târgu-Jiu. Primăria a plătit pentru spectacolul pirotehnic 20.0000 de euro (95.000 de lei). (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Palmieri cu luminițe de Crăciun, în parcul din Baia de Arieş

FOTO S-a deschis Târgul de Crăciun Bucureşti 2019. S-au aprins 10 milioane de beculețe în oraș

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net