Uite cât te costă drumul până la mare!

Ultima actualizare:

    Biletele de tren sunt mai ieftine  decât cele pentru călătoria cu  autocarul sau cu microbuzul
Biletele de tren sunt mai ieftine decât cele pentru călătoria cu autocarul sau cu microbuzul

Se apropie perioada concediilor de vară, iar Litoralul îşi aşteaptă deja turiştii. Unii vor merge cu maşina personală, alţii vor opta pentru transportul cu autocarul, însă cei mai mulţi vor cumpăra bilete de tren. Aceasta pare a fi alegerea cea mai bună, mai ales că CFR Călători a repus pe linii “Trenurile Soarelui”. Jurnaliştii ziarului Adevărul îţi spun câţi bani trebuie să scoţi din buzunare.

Mergi cu CFR? Plăteşti între 33 şi 60 de leiCFR Călători a lansat în această săptămână programul estival “Trenurile Soarelui”. Vorbim despre 40 de trenuri suplimentare care, timp de trei luni, până pe 13 septembrie, vor face legătura între oraşele mari din ţară, Constanţa şi staţiunile de pe litoral.  Acestea sunt de tip Regio (Personalele de odinioară) şi InterRegio (fostele Accelerate). Preţul întreg pentru o călătorie fără reducere pe ruta Bucureşti-Constanţa este de 33,40 de lei, la trenurile Regio şi de 60 de lei dacă optezi pentru trenurile InterRegio. Însă CFR oferă reduceri de 10% celor care cumpără bilete dus-întors şi reduceri de 25% pentru călătorii care achiziţionează bilete cu 21 de zile înainte de plecare. Iată câteva exemple:Ruta Bucureşti – Constanţa, trenuri InterRegio, clasa a II-a: 60 de lei biletul la preţ întreg, 45,25 de lei biletul pentru elevi şi studenţi, 31,95 de lei biletul pentru pensionari, 46 de lei dacă achiziţionezi biletul cu 21 de zile înainte, 108,80 de lei dacă achiziţionezi biletul dus-întors.Ruta Braşov – Contanţa, trenuri InterRegio, clasa a II-a: 79,90 de lei biletul întreg, 56,90 lei biletul pentru elevi şi studenţi, 41,90 de lei biletul pentru pensionari, 60,90 de lei dacă achiziţionezi biletul cu 21 de zile înainte, 144,60 de lei dacă achiziţionezi biletul dus-întors.Oradea – Constanţa, trenuri InterRegie, clasa a II-a: 129,70 lei biletul întreg, 78,70 de lei biletul pentru elevi şi studenţi, 66,80 de lei biletul pentru pensionari, 98,25 de lei dacă achiziţionezi biletul cu 21 de zile înainte, 234,25 de lei dacă achiziţionezi biletul dus-întors.CRF Călători oferă reduceri şi pentru grupuri de persoane: minigrup de 3 persoane, minigrup de 5 persoane şi minigrup de 10 elevi de liceu sau tineri până în 18 ani. De exemplu, pe ruta Bucureşti – Constanţa, cu trenuri InterRegio, clasa a II-a, un bilet întreg costă 60 de lei, însă pentru un minigrup de 3 persoane se va achita suma de 147,06 lei (1 călătorie costând 49,02 lei).

Ieşi mai ieftin dacă „împarţi” maşina

Când o persoană are de făcut un drum şi are locuri disponibile în maşină, anunţă acest lucru pe Internet, pe platforma blablacar.ro, iar cei care au de făcut acelaşi drum se înscriu ca pasageri. Pentru un drum Bucureşti – Constanţa şoferii cer între 25 şi 35 de lei pentru un pasager. Acesta este cel mai mic preţ pentru o călătorie spre Litoral.

Călătoria cu autocarul, mai scumpă

Un bilet pentru Trenurile Hyperion ale companiei Softrans pe ruta Bucureşti – Constanţa costă 40 de lei, dar există o singură garnitură în trafic. Pe ruta Craiova – Constanţa un bilet costă 70 de lei, fără să schimbi trenul, în timp ce un bilet CFR costă 137 de lei, schimbând trenul la Bucureşti. În ceea ce priveşte călătoria cu autocarul sau microbuzul, transportatorii rutieri practică tarife mai mari la viteze mai mici, îţi oferă o călătorie cu un grad de siguranţă inferior şi confort redus. Biletul de autocar sau microbuz costă între 40 şi 55 de lei.  

Click! spune

Până la 28 de grade pe Litoral, în acest weekend. Chiar dacă vremea este caldă, nu lăsați umbrelele acasă! Dinspre vestul continentului, azi va intra un val de aer umed care va aduce ploi în averse și chiar furtuni la altitudini înalte. Totuși, temperaturile vor urca și până la 30 de grade astăzi, în sudul țării, iar în celelalte regiuni vor fi între 20 și 28 de grade, informează ANM. Pe Litoral vremea va fi plăcută: până la 28 de grade în aer și 20 -21 de grade în apă.

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net