Uite câte case au confiscat de la condamnații din dosarul Microsoft!

Ultima actualizare:

Laura Codruța Kovesi spune că se plătesc bani mulți pentru a discredita DNA. A refuzat să spună despre presupusa prietenie cu Sebastian Ghiță sau despre plagiatul tezei de doctorat. În schimb, a enumerat bunurile ce au fost sechestrate de la Dorin Cocoș, Gabriel Sandu, Pinalti și Niro.

Șefa DNA a venit astăzi, 5 octombrie, la CSM. A refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor despre o presupusă prietenie cu Sebastian Ghiță, despre afirmațiile că ar fi plagiat teza de doctorat. S-a rezumat să spună că sunt persoane care vor să discrediteze instituția DNA și care plătesc bani mulți pentru asta.

În schimb, a dat amănunte despre dosarele Microsoft și Microsoft 2.

„Celălalt dosar în care s-au făcut disjungerile, pot să vă spun că dosarul este în lucru. S-au făcut peste 60 de percheziții domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziții informatice, au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituțiile care au deținut astfel de documente și care interesează cauza. În acest moment suntem în evaluarea acestor documente pentru a stabili circuitele financiare. Urmează, pentru stabilirea certă a prejudiciului, una din acuzațiile principale vizează infracțiunea de abuz în serviciu, iar pentru a putea dovedi această infracțiune și pentru a finaliza rechizitoriul sau o altă soluție care se poate da în cursul procesului penal, este necesar să stabilim un prejudiciu cert. Se impune și efectuarea unor expertize IT”, a spus Laura Codruța Kovesi, citată de digi24.ro.

Șefa DNA a mai precizat că, în acest dosar, au fost dispuse măsuri asiguratorii încă din cursul urmăririi penale. „Au fost indisponibilizate în jur de 25 de imobile, terenuri și clădiri, în jur de cinci apartamente și mai multe bunuri care pot fi executate. Din acest moment, responsabilitatea executării prejudiciului revine Ministerului de Finanțe prin structura specializată. Sper că se va executa, este un prejudiciu foarte mare, asupra căruia instanța s-a pronunțat”, a spus Laura Codruța Kovesi, citată de aceeași sursă.

Dosarul în care au fost condamnați definitiv ex-ministrul PDL Gabriel Sandu (3 ani de închisoare cu executare), fostul primar Gheorghe Ștefan Pinalti (6 ani de închisoare cu executare) și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae (2 ani și 4 luni de închisoare cu executare) este doar o parte a marelui dosar Microsoft.

Cealaltă parte, disjunsă, îi privește pe foștii miniștrii PSD și PDL Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Valerian Vreme și Daniel Funeriu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net