Da, se pot realiza şi în pandemie show-uri televizate grandioase, cu mai mulţi concurenţi la un loc. Au reuşit cei de la PRO TV cu „Ferma. Orăşeni vs Săteni”, emisiune care are premiera marți seară, 8 septembrie. Filmările au loc în condiţii extrem de stricte, producătorii asigurându-se că nici ţipenie de coronavirus nu va pune în pericol siguranţa concurenţilor, a echipei, a emisiunii.


Într-o Românie complet contaminată de coronavirus, există un punct pe harta ţării total „steril”. Acolo se filmează „Ferma. Orăşeni vs Săteni”. Locul, aflat la câţiva kilometri de Bucureşti, a fost construit aproape de la zero.

drumul_construit_de_pro.jpg

Drumul amenajat de echipa Pro TV
Echipa PRO TV a amenajat inclusiv drumul de acces spre fermă

„O săptămână s-a lucrat numai la drumul de acces în fermă. Colegii noştri au îndreptat un drum de 3,5 km şi au refăcut o ultimă porţiune de 500 de metri cu 600 de tone de piatră, adusă în 30 de camioane. S-au pus peste 20 km de cabluri şi 600 m de fibră optică, multe dintre ele îngropate în peste 250 de metri de şanţuri. Locul unde filmăm nu era racordat la energie electrică, apă curentă sau canalizare, iar echipa PRO TV s-a ocupat să fie realizate conform normelor”, au transmis surse din cadrul postului tv.

Tot decorul de aproximativ 1.000 de metri pătraţi a fost realizat în 20 de zile cu o echipă formată din 16 oameni.  

Au fost impuse 10 reguli stricte de protecţie  

  • În paralel, s-au pregătit concurenţii. Fără să ştie unii de alţii, respectiv ce alţi colegi participă, cei 16 concurenţi au fost testaţi pentru Covid-19 şi băgaţi în camere de hotel. Din momentul în care au ajuns la fermă, nimeni din exterior nu a mai intrat în contact cu ei. 
  • În fermă nu se mai folosesc camere mobile, manevrate de către operatori. În schimb, locul a fost înţesat cu peste 30 de camere fixe, care surprind orice mişcare a concurenţilor. Aceştia sunt nevoiţi să se gospodărească singuri în absolut orice. Inclusiv bateriile lavalierelor şi le schimbă singuri, în acest sens existând coşuri speciale la intrare. 

2_1.jpg

În curtea fermei se intră doar echipat corespunzător, în combinezon
  • Probele se desfăşoară în două locuri aflate la distanţă de casă, în pădure. Doar aici filmările sunt realizate de operatori, echipaţi în combinezoane şi care păstrează o distanţă de cel puţin 3-4 metri de concurenţi.  
  • Singurii care intră la concurenţi fără mască şi combinezon sunt prezentatorii Mihaela Rădulescu şi Cristi Bozgan. Pentru asta, şi ei respectă reguli stricte de protecţie. De o lună de zile, de când au început filmările, Mihaela nu mai merge seara acasă la familie, ci doarme într-o rulotă din campus. „Nu se vede cu nimeni din exterior, iar noi, când vorbim cu ea, stăm la distanţă şi purtăm mască, vizieră şi mănuşi”, ne mai precizează cei din staff-ul emisiunii. 

covid-officer.jpg

Andreea Manea este „Covid Officer”
Andreea Manea este „Covid Officer”
  • A fost desemnată o persoană responsabilă de asigurarea respectării tuturor normelor de siguranţă. Funcţia pe care a fost angajată e cea de „Covid Officer”. „Noi am început din timp pregătirile şi am avut numeroase discuţii despre fiecare aspect în parte: membrii echipei, concurenţi, prezentatori, invitaţi pe set. Am luat în calcul neprevăzutul şi am gândit soluţii. Eu sunt zi de zi la filmare şi mă asigur că toată lumea respectă regulile, că invitaţii care vin pe set respectă măsurile luate şi că avem toate instrumentele necesare: mănuşi, geluri dezinfectante, viziere, costume şi aşa mai departe”, a declarat Andreea Manea. 
  • Accesul în interiorul fermei (dar nu în casă) este permis strict câtorva membri ai echipei care trebuie să aducă ceva sau să lucreze în curte. Ei intră în costume speciale, care includ combinezon, vizieră, mască şi mănuşi.  
  • Toate alimentele pe care le primesc concurenţii sunt manevrate de persoane care poartă mască şi mănuşi.

3_1.jpg

Aceasta este casa   în care dorm cei 16 concurenţi
  • Baza de producţie în care lucrează echipa emisiunii este la o oarecare distanţă de fermă (600 m). Şi aici, accesul se face printr-un singur punct de control, după un triaj epidemiologic. Lista celor care intră şi ies e aprobată de către directorul de producţie şi producătorul executiv.  
  • Nici membrii echipei nu interacţionează între ei. Clasica „masă rotundă” din cadrul întâlnirilor de producţie a fost înlocuită cu mese despărţite cu plexiglass şi aşezate la distanţă.  

masa_sedinte.jpg

Ședințele echipei de producție au loc în aer liber
Ședințele echipei de producție au loc în aer liber
  • Până acum, s-au folosit 25.000 de măşti, aproape 1.000 de litri de gel antibacterian, peste 1.000 de perechi de mănuşi şi peste 1.000 de viziere. 

16 vedete se bat pentru premiul de 50.000 €

Cei 16 concurenţi care participă în acest sezon la Ferma sunt împărţiţi în două echipe. Andrei Stoica, Anna Lesko, Gabriel Toader, Viviana Sposub, George Burcea, Octavian Ciovică, Ana Maria Ababei şi Anisia Gafton sunt „sătenii”.

Orăşenii care au decis să lase tehnologia deoparte şi să descopere stilul de viaţă din Fermă sunt: Elena Chiriac, George Piştereanu, Bogdan Stoica, Anda Adam, Paul Diaconescu, Giulia Nahmany, Alina Puşcău şi Cezar Ouatu. Emisiunea va fi difuzată de trei ori pe săptămână: marţea de la 21:30, miercurea de la 22:30 şi joia de la 21:30.

Ferma este prezentată de Mihaela Rădulescu şi de Cristi Bozgan, specialistul în tehnici de supravieţuire. La final, vom afla ce vedetă va câştiga titlul de „fermierul anului” şi premiul de 50.000 de euro. 

 

 
 
Loading...