Uite ce a făcut Iulia de când a fugit de acasă

Ultima actualizare:

    Adolescenta nu a  venit ieri la şcoală,  la Colegiul Sfântul  Sava din Capitală,  unde învaţă
Adolescenta nu a venit ieri la şcoală, la Colegiul Sfântul Sava din Capitală, unde învaţă

Fuga Iuliei a ţinut pe jar o ţară întreagă. A lipsit de acasă 83 de ore, timp în care părinţii disperaţi au alertat tot ce mişcă: jurnalişti, poliţişti, taximetrişti, ceferişti, preoţi. Reporterii Click! au pus cap la cap declaraţiile Iuliei şi ale celor care au văzut-o în cele trei zile şi au reuşit să refacă traseul parcurs de fata de 15 ani.

1.016 km a mers Iulia singură-singurică în drumul ei spre sihăstrie. După ce s-a despărţit de mama ei, miercuri la ora 12.30, în loc să se ducă cu autobuzul spre Colegiul Sf. Sava, eleva a plecat de la staţia de metrou Eroilor spre Kogălniceanu, unde s-a oprit la primul amanet.

Şi-a lăsat acolo telefonul şi lănţişorul de aur şi, cu banii obţinuţi, a luat un microbuz spre Târgu Neamţ. Astfel a ajuns la Mănăstirile de măicuţe Văratec şi Agapia, unde şi-a petrecut nopţile de miercuri şi joi. Vâlva făcută în urma dispariţiei ei a gonit-o de aici şi a vrut să plece pe jos spre Mănăstirea Dorna Arini, din judeţul Suceava. Pe drum s-a întâlnit cu o măicuţă şi un călugăr care erau, de asemenea, în pelerinaj.

Călugărul avea maşină şi a luat-o şi pe Iulia ca pasager. Un telefon primit de călugăr i-a făcut să se abată din drum. Cineva le-a recomandat să-l caute pe părintele Ioan, stareţul Sihăstriei Rarăului, despre care se spune că are har. Fata de 15 ani a ajuns vineri seara la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, situată în vârf de munte lângă Câmpulung Moldovenesc.

Este cale de 8 kilometri pe teren accidentat şi se fac circa 25 minute cu maşina. Iulia a nimerit în timpul slujbei de priveghere, care a durat de la ora 19 până la ora 22.30. A asistat la ritual, apoi a aşteptat să-i vină rândul la spovedanie.Stareţul mănăstirii a ascultat-o şi a sfătuit-o ca a doua zi să plece acasă.

L-a chemat pe călugărul care conduce maşina mănăstirii şi i-a trasat sarcina de a o duce pe Iulia dimineaţă la gară, să ia trenul spre Bucureşti. Pentru că era deja foarte târziu, fata a fost lăsată să înnopteze la mănăstire.

Monahii spun că este o practică foarte obişnuită, lăcaşul de cult având 230 locuri de cazare. Iulia a dormit în noaptea de vineri spre sâmbătă alături de trei măicuţe:  două măicuţe de la Mănăstirea Petru Vodă, iar cea de-a treia  a fost măicuţa care venise cu Iulia. Dimineaţa, mănăstirea a intrat în programul obişnuit. Stareţul a intrat din nou la slujbă, pentru a oficia Sfânta Liturghie, iar călugărul-şofer a luat-o pe Iulia să o ducă la gară, la Suceava.

Distanţa dintre Suceava şi Câmpulung Moldovenesc este de 70 kilometri, pe care au parcurs-o cu Dacia-papuc a mănăstirii. La Gara Suceava, călugărul i-a cumpărat Iuliei bilet, din banii lui, pentru Bucureşti. Trenul în care a urcat-o pe Iulia efectua o cursă internaţională Moscova - Bucureşti - Sofia. Călugărul i-a împrumutat Iuliei telefonul lui, pentru ca ea să-i trimită mamei sale mesajul că se întoarce acasă. Aşa au localizat-o poliţiştii. Ei au urcat în trenul internaţional, sub acoperire, şi au convins-o să coboare cu ei la Focşani. De aici au adus-o la Bucureşti cu maşina.

Fata era îmbrăcată cu hainele ei, iar de veşminte monahale nici nu poate fi vorba - susţin călugării. „Avea un pulover negru, lung, de lână. Cu el venise. Nu i-am dat nici un fel de straie, acestea se primesc doar în cadrul unui ceremonial", spun aceştia.

simeon stalpnicul png

Fata s-a confesat stareţului de la Sihăstria Rarăului. „Eu nu am ştiut cine este. Ea a venit vineri seară la spovedit. A ajuns după ce s-a înserat şi a aşteptat un timp pe hol, împreună cu alţi solicitanţi, până când i-a venit rândul. Am aflat că este din Bucureşti şi că nu are 16 ani împliniţi. A vrut să se spovedească. Mi-a spus că ar vrea să meargă la o mănăstire, să-L slujească pe Dumnezeu. Am aflat că este la şcoală, în clasa a IX-a şi că are note foarte mari. Era foarte stresată, cu depresie. Nu ştiu starea ei sufletească, cum s-a împăcat cu familia. Mi-a spus că a plecat fără ştirea mamei, care este singură, despărţită de soţ. Am sfătuit-o să meargă să-şi termine şcoala", ne-a spus stareţul Ioan Larion Neagoe.

simeon stalpnicul png

Şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu a fost audiat la Suceava

Aceasta este mănăstirea unde a stat Iulia Ionescu! Stareţul: «Îmi pare rău c-am păcălit Poliţia»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net