Elevii au stat acasă când a fost viscol, nu au făcut ore în ”Sătămâna altfel”, iar acum sunt în vacanța de primăvară. Se vor întoarce la cursuri miercuri, 11 aprilie, apoi vor fi nevoiți să recupereze orele pierdute, iar cei din clasele mici intră în examene.


Elevii sunt în vacanța de primăvară și se vor întoarce la cursuri miercuri, 11 aprilie. După atâtea zile libere, din cauza viscolului, vor fi nevoiți să recupereze orele pierdute. Cei din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține Evaluarea națională.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie.

În luna mai, în intervalul 7-24 mai, vor avea loc Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. 

Astfel, Evaluarea națională a elevilor clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la Limba română şi limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de Matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de Limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: Limba română (15 mai), Matematică (16 mai) şi Limba maternă (17 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susţine Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (Limbă şi comunicare) şi 24 mai (Matematică şi ştiinţele naturii).

Rezultatele Evaluărilor naționale se comunică părinţilor pentru a lua la cunoștință nivelul de pregătire al copiilor.

Următoarea vacanţă va fi cea de vară, care începe din 16 iunie.

Evaluarea naţională 2018: Cerinţe pentru clasa a II-a

Elevii vor avea 30 de minute să rezolve subiectele de la fiecare din cele trei teste. Copiii trebuie să ştie să citească şi să înţeleagă texte elaborate pentru vârsta lor. De asemenea, la proba de Matematică trebuie să rezolve probleme studiate la clasă.

Evaluarea naţională 2018: Subiecte pentru clasa a IV-a

Primul test urmăreşte evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, al doilea test are subiecte de Matematică, iar al treilea se adresează elevilor care studiază în limba maternă. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor avea la dispoziţie 60 de minute pentru fiecare test în parte.

Evaluarea naţională 2018: Teste pentru clasa a VI-a

Primul test va fi la disciplina Limbă şi comunicare, al doilea este la Matematică şi Ştiinţele naturii. Pentru rezolvarea acestora vor fi alocate câte 60 de minute.

Cum îl pregăteşti pe copil pentru examene

  • Primul examen din viaţa copilului tău poate fi foarte stresant. Uite cum să-l ajuţi să-şi învingă emoţiile!
  • Ajută-l să-şi organizeze un program zilnic în care să includă timp pentru odihnă, studiu şi timp pentru prieteni.
  • Dacă se simte copleşit de cantitatea de materie pe care o are de învăţat, propune-i să împartă materia de învăţat pe zile sau săptămâni.
  • Dacă are nevoie de pregătire suplimentară, asigură-l că îl vei ajuta să o primească.
  • Păstrează legătura cu profesorii şi discută cu ei despre nivelul de pregătire al copilului.
  • Păstrează o atitudine pozitivă şi arată-i că ai încredere în el.
  • Asigură-l că rezultatul obţinut la examen nu va schimba relaţia dintre voi.
  • Evită să scoţi în evidenţă efectele negative ale unui posibil eşec, acestea fiind o sursă de stres pentru copil.
  • Vorbeşte cu copilul despre temerile, îngrijorările, dificultăţile pe care le întâmpină în procesul de învăţare. De multe ori, copiii au nevoie doar să fie ascultaţi, aşa că nu întâmpina temerile lui cu încurajări de genul „O să fie bine”, „Nu ai de ce să te îngrijorezi”. Îi poţi spune „Înţeleg că îţi faci griji, foarte mulţi oameni sunt stresaţi când sunt puşi să dea un examen”.
  • Ajută-l să-şi organizeze timpul şi materia astfel încât să nu-şi neglijeze total prietenii – un copil are nevoie şi de socializare. Examenul nu trebuie privit ca un “bau-bau” care îi răpeşte din clipele de joacă.
 
 
Loading...