Uite ce primari bogați au localitățile sărace!

Ultima actualizare:

    Edilul din comuna Bătrâna, cea mai săracă localitate din țară, este bogat
Edilul din comuna Bătrâna, cea mai săracă localitate din țară, este bogat

Primarii din comunele sărace au averi fabuloase, deşi au salarii de bugetari şi administrează cele mai sărace comune din ţară. Zeci de hectare de terenuri, câte 3 locuinţe, tablouri şi bijuterii de sute de mii de euro sau credite uriaşe. Majoritatea acestor edili nu au mai actualizat în ultimii ani declarațiile obligatorii de avere.

Ziarul Financiar a realizat un top al celor mai  averi dobândite de primarii comunelor care fac parte din topul celor mai bogate şi al celor mai sărace comune din România.

Hunedoara

De pildă, primarul din cea mai săracă localitate din România, comuna Bătrâna din judeţul Hunedoara, are 4 terenuri agricole şi două case deşi, potrivit declaraţiei de avere, câştigă un salariu lunar de 1858 de lei, potrivit zf.ro. 

Radu Herciu, primarul cele mai sărace comune din țară, are patru terenuri și două case
Radu Herciu, primarul cele mai sărace comune din țară, are patru terenuri și două case

Radu Herciu, primarul localității Bătrâna din Hunedoara, a câştigat în 2013 o indemnizaţie în valoare de 1.858 de lei pe lună din funcţia de primar. El deţine, împreună cu soţia sa, 3 terenuri agricole (cu o suprafaţă totală de peste 11 ha) şi un teren intravilan (de circa 2.500 mp) în comunele Bătrâna şi Dobra. Tot în aceste comune ei deţin şi câte o casă de locuit. Bunurile şi clădirile familiei Herciu au fost fie cumpărate, fie moştenite sau primite prin donaţii, potrivit datelor din declaraţia de avere cea mai recentă a primarului din 2014. În 2007, declarația de avere era ”goală”, fără proprietăți.

Ilfov

Un alt exemplu este Anton Valeriu, primarul comunei Corbeanca din judeţul Ilfov, aflată pe locul 2 în topul celor mai bogate comune din țară. Edilul a reuşit să obţină împrumuturi fabuloase, deşi are un salariu de 2.150 de lei pe lună (cca 480 de euro net) din activitatea sa de bază, de primar. La rubrica „datorii“, Anton Valeriu apare cu un credit de 500.000 de euro obţi­nut de la Piraeus Bank şi cu încă 750.000 de euro la trei persoane fizice (Valentin Neagu, Viorel Zburătura şi Constantin Voicilă). Potrivit datelor din declaraţia sa de avere, el deţine 4 terenuri intravilan şi 2 extravilan în Corbeanca şi în Buftea (pe o suprafaţă totală de peste 1,3 hectare) şi o casă în Corbeanca, scrie zf.ro.

Un alt primar de comună bogat este Paul Mihai Nicu Precup, primarul comunei Mogoşoaia din judeţul Ilfov, care apare cu un salariu lunar de 2.370 de lei net pe lună obţinut  din această funcţie. Însă, în declaraţia sa de avere din 2014, Precup spune că are tablouri, bijuterii şi icoane în valoare de 405.000 de euro, un credit bancar de peste 7,3 milioane de lei de la Piraeus Bank în 2007, dar contractul cu banca a fost reziliat. Declară 4 case şi un teren intravilan înstrăinate prin executare silită, cu o valoare totală de peste 2 milioane de euro. A mai rămas cu o casă în Bucureşti, un teren agricol (de 5,3 de hectare) şi unul intravilan (peste 3.800 mp), și părţi sociale la firme, în valoare de aproape 5,8 milioane de lei.

Un alt primar bogat este Petru Horia Şulea, primarul comunei Floreşti din Cluj, care are 3 terenuri intravilan (de 16.600 mp în total) şi un teren agricol (de 3,48 ha), o  casă de vacanţă, un apartament şi o casă de locuit în Cluj. El are un salariu lunar de 2.640 de lei pe lună (circa 590 de euro).

Timiș

Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa din Timiş, are 3 terenuri intravilan (de aproape 2.000 mp) şi un teren agricol (de peste 4.000 mp), iar la venitul din activitatea de primar a trecut, în declaraţia de avere din 2015, sintagma „conform fişei fiscale“, scrie zf.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net