Uite cum arată baraca-şcoală!

Ultima actualizare:

    Un container a fost  instalat deja în incinta  Şcolii Gimnaziale Nr. 97
Un container a fost instalat deja în incinta Şcolii Gimnaziale Nr. 97

Criza spaţiilor pentru învăţământul românesc a silit primarii, în lipsa banilor, să găsească soluţii minune. În sectorul 4 s-a decis în premieră, în Bucureşti, extinderea şcolilor prin amplasarea în curţi de barăci ultramoderne.

Proiectul e în valoare de 1,6 milioane de lei şi a prevăzut construirea a patru ”clădiri” modulare cu destinaţia after-school. “Am luat modelul Germaniei, unde acest gen de construcţii sunt folosite pe scară largă. În urma unei licitaţii a fost ales tipul de construcţie. Ca amplasamente au fost stabilite curţile şcolilor gimnaziale “Emil Racoviţă” (fosta Şcoală nr. 93), nr. 97, nr. 100 (din cadrul Colegiului Naţional “Petru Rareş”) şi nr. 165”, ne-a declarat primarul sectorul 4, Daniel Băluţă.

Două dintre barăci, căci asta sunt de fapt, au fost instalate deja în incinta Şcolii Gimnaziale ”Emil Racoviţă” şi a Şcolii Gimnaziale nr. 97, iar celelalte urmează a fi puse până la sfârşitul anului. Pe strada Viorele nr 7 se află Şcoala nr 97, în curtea căreia a apărut prima construcţie modulară din programul primăriei.

Reporterii Click! au trecut pragul acesteia: e racordată la utilităţi, are calorifere, toalete separate pentru băieţi şi fete şi chiar şi pentru persoanele cu dizabilităţi.  Are trei săli de clasă, fiecare de 40 mp, o capacitate de 80 de elevi şi toate anexele aferente necesare funcţionării.

Construcţia  modulară e racordată  la utilităţi, are  calorifere şi toalete
Construcţia modulară e racordată la utilităţi, are calorifere şi toalete

”Noi suntem cred cea mai aglomerată şcoală din sector. Nu o să folosim noua construcţie pe post de after-school pentru că avem nevoie de spaţii pentru învăţământul normal. La noi se învaţă în două schimburi şi jumătate şi de abia aşteptăm să se termine finisajele spaţiului şi băgăm copiii acolo”, ne-a declarat Mihai Popescu, administratorul unităţii de învăţământ. 

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net