Uite cum arată șantierul clădirii de 155 de metri înălțime. Se construiește la Timișoara și va fi inaugurată în 2021

Ultima actualizare:

    Clădirea va avea 155 de metri înălțimeFoto: energyindustryreview.com
Clădirea va avea 155 de metri înălțimeFoto: energyindustryreview.com

Va avea 155 de metri inaltime, 27 de etaje, o suprafață construită de 74.900 de mp. Sunt cifrele celui mai înalte clădiri de birouri din România care se construiește în prezent la Timișoara. Click! îți spune stadiul lucrărilor și când va fi gata mastodontul

Timișoara, Piața Consiliul Europei. Aici, se ridică din  aprilie 2018 cea mai înaltă clădire de birouri din România. Face parte din complexul United Business Center Timișoara alături de alte șase clădiri de birouri și înseamnă potrivit proiectului o investiție de peste 115 milioane de euro. Gigantul a fost denumit UBS 0 iar dintre celelalte șase clădiri, trei au fost deja inaugurate. Potrivit tion.ro, cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje, UBC 0 va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România. Gigantul va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 mp şi, asemenea celorlalte clădiri din ansamblul UBS, va conține spaţii de birouri și de retail. În aceste zile, United Business Center 0 (UBC 0) a ajuns la etajul 8 din 27 la nivel de structură, după ce mai bine de șase luni au fost necesare pentru lucrările complexe aferente consolidării, infrastructurii și fundației. Potrivit tion.ro, 30 de firme participă la acest proiect. În final, imobilul va putea găzdui spații de retail, centru de conferințe și hub medical, în aceeași clădire totul în mijlocul unui parc. Se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0 începând din această vară. Termenul de finalizare al clădirii record asumat de constructori și investitori este finalul anului 2021.

Caracteristicile celei mai înalte clădiri de birouri din România

Ce înseamnă concret acest zgârie-nori? O clădire de 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii. Potrivit specialiștilor, o astfel de cantitate de materiale poate fi echivalentul necesarului pentru construcția unei arene sportive de mari dimensiuni. Pentru a asigura un aport de lumină naturală, imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii. Dincolo de funcțiunea sa principală, peste 52.000 mp de spații pentru birouri, UBC 0 introduce un concept inedit pentru piața din România. La demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele tematice, care să faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi. Clădirea UBC 0 va fi prima din România care va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport.

Care sunt cele mai înalte clădiri din România

Recordul de cea mai înaltă clădire de birouri din România este deținut in prezent de clădirea de birouri Sky Tower din Bucuresti cu 137 de metri și 37 de etaje. Catedrala Neamului este proiectată să atingă 120 de metri înălțime cu tot cu crucea care va fi montată pe turla cea mai înaltă, pantocrator.

Citiți și

George Copos face zgârie-nori după ce a stat în 4 mp

Moment emoționant! Cea mai înaltă clădire din lume, luminată în culorile României

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net