Uite cum ne schimbă viaţa viitorul impozit pe venit!

Ultima actualizare:

    Românii se vor  transforma în  contabili din 2018
Românii se vor transforma în contabili din 2018

Din 2018 se schimbă radical modul de impozitare a veniturilor şi vom fi nevoiţi să stăm cu creionul în mână ca să facem socoteli peste socoteli, astfel încât să plătim cât mai puţin la stat din banii familiei.

Te iau durerile de cap dacă asculţi explicaţiile şi calculele prezentate de guvernanţi. Ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat că mai multe grupuri de lucru din minister lucrează în acelaşi timp la modificarea tuturor capitolelor din Codul Fiscal. Cea mai mare noutate este modul de calcul al impozitului global pe gospodărie, un model care nu a mai fost folosit în ţara noastră. Totodată, vom fi nevoiţi să cerem şi să păstrăm toate bonurile fiscale din care se vor face deduceri din veniturile anuale ale gospodăriei.

Ministrul spune că, din 2018, vor dispărea patru cote de contribuţii, printre care şi contribuţia la şomaj şi se vor plăti doar două contribuţii, respectiv CAS şi CASS, scrie capital.ro.

”Chiar dacă toate aceste modificări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, primele declaraţii vor fi depuse de gospodării în mai 2019, aferente veniturilor anului 2018. Iar până la finalul anului viitor vom avea timp să găsim şi să pregătim atât consultanţii fiscali care se vor ocupa de cele 7 milioane de gospodării, cât şi sistemul informatic al ANAF”, a declarat Viorel Ştefan, citat de capital.ro.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Antena 3, că, în urma introducerii impozitului global pe gospodărie, românii vor fi impozitaţi mai puţin. Dragnea a precizat că noţiunea de gospodărie va fi definită în lege. ”Nimeni nu va plăti mai mult. Se înlocuiesc cele două cote de impozitare -16% impozit pe salarii şi pe alte activităţi şi cea de 5% pe dividende, cu 0% şi 10%, adică toată lumea va plăti mai puţin. Gospodăria înseamnă un om care trăieşte singur în gospodărie sau un grup de persoane care locuiesc sau nu împreună: soţ şi soţie sau doi parteneri, soţ şi soţie şi copii aflaţi în întreţinere, fraţi cu soţiile, copiii şi părinţii, soţ, soţie, copiii şi bunici, sunt prinse aproape toate exemplele. Noi acum avem două categorii de venituri: impozabile şi neimpozabile. Veniturile neimpozabile sunt cele din agricultura de subzistenţă care şi acum sunt scutite de impozite. Acestea rămân aşa”, a spus Dragnea. El a adăugat că veniturile medicilor vor fi neimpozabile, iar veniturile din dividende, pentru care acum se plăteşte impozit 5%, nu vor mai fi impozitate, ca şi donaţiile şi moştenirile. Iată câteva calcule făcute de guvernanţi!

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net