Uite cum pot intra la facultate fără examen!

Ultima actualizare:

    FOTO: ziaruldecluj.ro
FOTO: ziaruldecluj.ro

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a pot testa din timp dacă sunt suficient de pregătiți pentru studii superioare. Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, a anunțat că va organiza mai multe concururi pentru liceenii dispuși să intre la facultate fără examen.

Universitatea Babeş-Bolyai anunţă că organizează concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate. Aceste concursuri se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la UBB, scrie  hotnews.ro. Concursurile sunt organizate de mai multe facultăţi ale universităţii, iar notele obţinute pot fi folosite de candidaţi, la cerere, în locul examenului scris de admitere (unde este cazul).

Acest tip de concursuri vor avea loc la următoarele facultăţi:• Facultatea de Matematică şi Informatică:

Facultatea de Matematică şi Informatică organizează Concursul “Mate-Info UBB” în data de 8 aprilie 2017. Concursul constă în susţinerea unei probe scrise din Matematică sau Informatică, la alegerea candidatului, probă ce poate fi susţinută în limba română sau limba maghiară.

• Facultatea de Fizică:

Facultatea de Fizică organizează Concursul de fizică pentru liceeni “Augustin Maior” în 1 aprilie 2017. Concursul se organizează în principal la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, dar şi la unităţi de învăţământ din alte oraşe cu prezențe remarcabile la precedentele ediţii ale concursului. Concursul constă dintr-o singură proba scrisă, având durata de maxim 2 ore, conţinând două probleme şi o întrebare teoretică din materia de liceu parcursă.

• Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică:

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează Concursul “Candin Liteanu” în dată de 25 martie 2017, cu începere de la ora 10.00, la sediul Facultăţii. Acest concurs oferă candidaţilor atât posibilitatea verificării cunoştinţelor de chimie, dar este şi un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a UBB.

• Facultatea de Biologie şi Geologie:

Facultatea de Biologie şi Geologie, Departamentul de Biologie, liniile română şi germană, organizează concursul “Emil Racoviţă”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu din toată ţară interesaţi de domeniul biologiei. Concursul se va desfăşura în 8 aprilie 2017, ora 12:00, în Amfiteatrul de Zoologie, str. Clinicilor nr. 5-7.

Concursul “Apathy Istvan” (pentru linia maghiară) se va desfăşura în data de 18 martie 2017, sâmbătă, între orele 11 şi 14 în clădirea centrală a Universităţii Babeş-Bolyai de pe str. M. Kogălniceanu nr. 1, în sala Emil Pop (P64), parter.

• Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului:

În perioada 15 noiembrie 2016 - 23 iunie 2017 Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Mediului organizează Concursul “Marcian Bleahu”, care se adresează în principal elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a, dar şi elevilor din clasele a IX-a şi a X-a interesaţi de domeniul ştiinţei şi ingineriei mediului. Acest concurs oferă tinerilor pasionaţi de domeniile geografie, chimie, fizică, biologie, geologie, protecţia mediului un prilej de a-şi testa cunoştinţele şi în acelaşi timp un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Mediului în anul universitar 2017-2018, concurs care substituie în totalitate examenul de admitere.

• Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: Concursul “Olimpiada Voluntarilor” 2017, Concursul de sociologie şi antropologie “Ion Aluaş”, Concursul de sociologie şi antropologie “Venczel Jozsef”Departamentul de Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială organizează Concursul “Olimpiada Voluntarilor” 2017. Acest concurs se va desfăşura în trei etape, iar câştigătorii concursului sunt recompensaţi cu premii, dar şi prin avantaje la examenul de admitere la secţia de Asistenţă Socială, care să le servească la asigurarea unei poziţii favorabile din punctul de vedere al obţinerii unei burse de studii. Înscrierea se realizează prin mail la adresa demian.florina@yahoo.com, până la dată de 5 aprilie 2017.

Tot în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială se organizează şi Concursul de sociologie şi antropologie “Ion Aluaş”. Participanţii sunt încurajaţi să abordeze teme variate, relevante pentru societatea contemporană într-o manieră originală, dar documentată şi coerent argumentată. Regulamentul concursului, informaţiile privind probele şi calendarul concursului se publică cel târziu în cursul lunii ianuarie 2017, pe pagină web a facultăţii.

Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială în limba maghiară a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială organizează Concursul de sociologie şi antropologie “Venczel Jozsef”. Regulamentul concursului, informaţiile privind probele şi calendarul concursului se publică cel târziu până în dată de 15 ianuarie 2017, pe pagină web a facultăţii.

 • Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor: Concursul de cunoştinţe “Oeconomicus Napocensis”

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoştinţe “Oeconomicus Napocensis”, destinat elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a din instituţiile de învăţământ preuniversitar naţionale. Concursul se desfăşoară în cadrul a două sesiuni, prima în luna aprilie 2017, iar cea de-a două în luna mai 2017 şi constă într-un test scris la una din disciplinele: Economie generală, Matematică, Educaţie antreprenorială, Contabilitate, Finanţe, Marketing şi Informatică.Concursul se desfăşoară în limba română, maghiară, germană, engleză sau franceză, în funcţie de opţiunea concurenţilor.

• Facultatea de Business:

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunoştinţe ce se va desfăşura în dată de 1 aprilie 2017, la sediul facultăţii, candidaţii susţinând, la alegere, un test din economie sau matematică. Facultatea de Business va afişa pe site bibliografia necesară pregătirii pentru concurs. Candidaţii care doresc să se înscrie la concursul de cunoştinţe pot participa la programul de pregătire în vederea susţinerii probei, în dată de 18 martie 2017, conform calendarului, la sediul Facultăţii de Business, str. Horea , nr. 7.

• Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării: Concursuri în ianuarie, martie, aprilie, iulie şi augus, Concursul de producţie jurnalisticăFacultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării va organiza în perioadele 15 ianuarie, 15 martie, 7 aprilie, 1 iulie şi 2 august 2017 concursuri care pot substitui media de admitere pentru specializarea Public Health, pentru anul universitar 2016/2017.

Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării organizează Concursul de producţie jurnalistică, adresat elevilor de liceu din ulltimul an şi absolvenţilor de liceu din promoţiile mai vechi. Acest concurs reprezintă un criteriu alternativ de admitere la Jurnalism, în limbiile română, maghiară, engleză şi germană. Înscrieri se fac până în 18 martie 2017, iar concursul se va desfăşura în 25 martie 2017.

• Facultatea de Teologie Reformată: Olimpiada de religie protestantă, Concursul de cunoştinţe biblice, Concursul de aptitudini şi cunoştinţe muzicaleFacultatea de Teologie Reformată va organiza în perioada 24-26 aprilie 2017 Olimpiada de religie protestantă pentru clasele V-XII, iar în perioada 13-17 februarie 2017 Concursul de cunoştinţe biblice pentru licee vocaţionale de religie protestantă. Tot în cadrul Facultăţii de Teologie Reformată se va desfăşura Concursul de aptitudini şi cunoştinţe muzicale, în 18 Februarie 2017.

• Facultatea de Teatru şi Televiziune:

Facultatea de Teatru şi Televiziune organizează, în perioada 1 martie - 30 aprilie 2017, a două ediţie a Concursului ProScenium - concurs de publicistică teatrală şi dramaturgie, adresat în principal elevilor din clasele X-XII interesaţi de domeniul Artele Spectacolului - Teatrologie. Concursul oferă tinerilor elevi posibilitatea de a-şi testa aptitudinile creative şi în acelaşi timp, celor din anii terminali, un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Teatru şi Televiziune, specializarea Teatrologie-jurnalism teatral, management cultural. Concursul se substituie în totalitate examenului de admitere.

În perioada martie-iulie 2017 Facultatea de Teatru şi Televiziune va organiza o sesiune de pregătire pentru admiterea la facultate, în cadrul tuturor departamentelor facultăţii.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net