Uite cum sărbătorește România Ziua Armatei!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ziua Armatei României va fi sărbătorită miercuri, 25 octombrie, în toată țara, dar și în țările unde sunt în misiune. În weekend, militarii au fost în parcuri și în mall-uri, din dorința de a arăta tuturor ce frumoasă profesie este cea de soldat.Iată cum sărbătorește România Ziua Armatei, miercuri 25 octombrie.

  • Este sărbătoare mare pentru ostașii României. Miercuri, 25 octombrie, Armata Română va fi sărbătorită în toată țara.
  • Ora 10.00. la  Monumentul Eroilor Patriei, de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, va fi o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori;
  • De la ora 11.00. La Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol vor fi spectacole folclorice și ale muzicilor de fanfară, expoziții de tehnică și echipamente militare, standuri de promovare a carierei militare, ateliere de tir cu arcul și de instrucție pentru promovarea carierei militare;
  • De la ora 15.00. Mormântul Ostașului Necunoscut vor avea loc o ceremonie de schimbare a gărzii și depunerea jurământului militar de către studenți și cursanți din instituții militare de învățământ.
  • Ora 19.00. Retragere cu torţe pe traseul Mormântul Ostașului Necunoscut – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din bulevardul Timișoara;
  • Ora 21 45. La Berăria H din Parcul Herăstrău va fi concert al Muzicii Reprezentative a M.Ap.N.
  • În garnizoanele din țară, la monumentele eroilor, vor avea loc miercuri, 25 octombrie, ceremonii de depuneri de coroane de flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie.
  • Cu prilejul Zilei Armatei României, unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor.
  • În teatrele de operații unde sunt dislocați militari români se vor desfășura ceremonii militare și competiții sportive alături de invitați ai armatelor partenere.
  • În şcoli, licee şi colegii din marile garnizoane se desfăşoară proiectul ”Ziua Armatei României în şcoli”, iar militarii din grupul INVICTUS România continuă ”Ştafeta Veteranilor”, cu plecarea din trei localități diferite -Craiova, București și Iași- având punct final Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei, în data de 25 octombrie.

Semnificația zilei de 25 octombrie

În al Doilea Război Mondial, România a pierdut circa 170.000 de ostaşi, alte sute de mii fiind răniţi sau dați dispăruți. Eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net