Uite cum se antrenează viitorii poliţişti pentru examenul de admitere!

Ultima actualizare:

    Isabela a apelat la un antrenor şi lucrează în sala de sport
Isabela a apelat la un antrenor şi lucrează în sala de sport

Bătălie mare la examenele de admitere de la Academia de Poliţie din Bucureşti sau de la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina. În fiecare an se înscriu mii de candidaţi, ajungând circa 4 pe un loc. O probă eliminatorie este cea sportivă, astfel că, pentru a face faţă, candidaţii trebuie să se antreneze cu luni bune înainte. Unii ies în parcuri, alţii trag de fiare în sălile de sport.

Isabela are 22 de ani, iar în luna ianuarie 2020 are examen la Şcoala de Agenţi de Poliţie. A început să se antreneze într-o sală de sport, sub îndrumarea unui antrenor. „Nu este prima dată când pregătesc candidaţi, ştiu ce probe vor avea şi care sunt condiţiile. La astfel de şcoli, proba sportivă constă în parcurgerea unui traseu utilitar aplicativ care conţine mai multe obstacole. O persoană care face sport regulat trebui să se pregătească pentru această probă cu 4-7 luni înainte. Cine nu e obişnuit cu sportul, e bine să înceapă anternamentele cu 9-12 luni înainte”, explică Iulian Dinu, preparator fizic / kinetoterapeut cu 12 ani de experienţă.

Antrenamentul e unul solicitant. Trebuie să-ţi placă pentru a face faţă
Antrenamentul e unul solicitant. Trebuie să-ţi placă pentru a face faţă

Isabela face 2-3 antrenamente pe săptămână, a câte 1-2 ore fiecare. Repetă toate exerciţiile pe care le va avea la examen: săritură în lungime de pe loc, rostogoliri peste cap, deplasarea în echilibru pe banda de gimnastică, escaladarea unei lăzi de gimnastică, transportul unei greutăţi de 60 kg, prin târâre, aruncarea mingii de handbal de pe loc la ţintă şi multe altele. „Fiind o pregătire fizică intensă, trebuie să avem în vedere, pe lângă antrenament, ;i odihna, recuperarea după efort prin masaj şi stretching, precum şi şedinţe de coaching sportiv şi motivaţie. Alimentaţia trebuie şi ea schimbată. Se recomandă un consum de proteine de calitate, grăsimi sănătoase şi carbohidraţi complecşi”, mai spune Iulian Dinu.

Iulian Dinu o ajută să execute corect exerciţiile
Iulian Dinu o ajută să execute corect exerciţiile
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net