Uite cum te pregătești pentru Academia de Poliție!

Ultima actualizare:

    Numărul de locuri la Academia de Poliție a fost majorat
Numărul de locuri la Academia de Poliție a fost majorat

Este o cerere uriașă din partea absolvenților de liceu. Câteva mii dintre aceștia vor să aresteze infractori, să pună cătușe corupților și să facă dreptate. Din acest motiv Academia de Poliție a majorat numărul de locuri la admiterea din acest an. Nu va fi ușor pentru că probele sunt grele și este necesară o bună pregătire fizică.

Rectorul Academiei de Poliţie a declarat că la admiterea din 2016 sunt cu 250 de locuri mai multe decât anul trecut, întrucât solicitările din zonele operative sunt foarte mari, scrie news.ro.

”În toamnă, va fi o promoţie cu 250 mai mare pe locuri bugetate, la Academie. Sunt solicitări din toate zonele, este o foarte mare cerere de cadre în zona operativă în Poliţie. Îi îmbiem pe absolvenţi să vină cu asigurarea că vor găsi condiţii de pregătire la cele mai înalte standarde, un loc de muncă garantat, servicii educaţionale, de cazare şi pregătire didactică de top. Avem capacitatea de a şcolariza 700 de studenţi. Avem şi resursa umană, de cazare, de hrană şi de echipare a studenţilor”, a explicat Comisar-sef de poliție Daniel Costel Torje, rectorul Academiei de Poliţie.

Numărul de locuri este mai mare în 2016

Pentru admiterea din 2016, la Academia de Poliţie sunt 640 de locuri bugetate şi 150 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Poliţie - 250 la frecvenţă, dintre care şase pentru romi, cinci pentru maghiari şi trei pentru alte minorităţi, precum şi 50 la frecvenţă redusă.

La Facultatea de Poliţie de Frontieră sunt 80 de locuri la frecvenţă, dintre care două pentru romi, două pentru maghiari şi alte două pentru alte minorităţi. 

La Facultatea de Jandarmi sunt 70 de locuri la frecvenţă, dintre care două pentru romi, două pentru maghiari şi două pentru alte minorităţi.

La Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, la Specializarea Drept, sunt 125 de locuri la frecvenţă şi 100 de locuri la distanţă (ID), cu taxă, iar la Specializarea Ştiinţe administrative sunt 50 de locuri la frecvenţă, cu taxă.

La Facultatea de Pompieri sunt 50 de locuri la frecvenţă, dintre care unul pentru romi, iar la Facultatea de Arhivistică sunt 15 locuri la frecvenţă, bugetate, dintre care două pentru maghiari şi cinci la frecvenţă, la taxă.

Când se fac înscrierile

Admiterea la Academia de Poliţie începe în 24-25 iulie, când vor fi înscrierile, urmând ca în perioada 27 iulie - 3 august să fie susţinute probele eliminatorii, medicală şi sportivă. Probele scrise vor fi susţinute în 5-7 august, a mai spus Daniel Torje. 

Pot participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza” candidaţii care au cetăţenie română şi domiciliul în România, cunosc limba română, scris şi vorbit, au capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihic. Cea mai grea probă, în special pentru fete, este cea de pregătire fizică, unde anual se pierd aproape 60 la sută dintre candidaţi.

Condiții la înscriere

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi cu diplomă de Bacalaureat, să aibă până în 27 de ani şi înălţimea de minimum 1,65 metri bărbaţii şi 1,60 metri femeile. Cei care vor să devină studenţi la Academia de Poliţie trebuie să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani şi să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net