Uite cum vă pregătiți de Bac cu o lună înainte de prima probă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Liceenii din ultimul an de studiu mai au puțin timp la dispoziție să recapituleze materia pentru examenul de Bac. Prima probă scrisă este programată în 25 iunie, dar până atunci nu este bine să tociți în fiecare zi. Iată câteva recomandări importante de la specialiști.

Liceenii din clasele a XII-a au dat teze cu subiecte unice, au simulat examenul de Bac, deci știu cam ce îi așteaptă la examenul propriu-zis. Teoretic, ar mai avea doar de revăzut materia.

Iată câteva recomandări utile date de doi psihologi britanici, potrivit dailymail.com.

Testaţi tot timpul

Pe ultima sută de metri nu ştii cum să recapitulezi mai repede şi mai eficient? Cercetătorii spun că folosirea testelor este mult mai bună pentru învăţare decât recapitularea. Chestionarele îi obligă pe elevi să se gândească la ceea ce au studiat şi le permite să verifice eventualele lacune în cunoştinţele lor.

Să fie linişte!

Unii oameni ascultă muzică atunci când vor să fie relaxaţi sau să-şi îmbunătăţească starea de spirit. Nu este o idee bună pentru cei care învaţă pentru examene, spun specialiştii britanici citaţi. ”Ideea că ascultarea operelor lui Mozart va face copilul mai inteligent este unul dintre cele mai vechi mituri din psihologie. Studiile au arătat că oamenii care învaţă ascultând muzică îşi amintesc mai puţin decât cei care citesc în linişte. Muzica poate distrage atenţia”, spun britanicii Bradley Busch şi Edward Watson.

Ieşiţi la aer curat!

Perioada de petrecere a timpului liber e unul dintre cele mai eficiente modalităţi de a reduce nivelul de stres. Elevii care petrec timp în parc se simt mai fericiţi şi mai concentraţi pe tot parcursul zilei. Peisajele, liniştea, îi ajută pe elevi să se încarce cu energie.

Părinţi, fiţi pozitivi!

Studiile recente arată că reacţiile părinţilor atunci când copilul lor face o greşeală joacă un rol imens în mentalitatea copilului lor. Dacă părinţii pot reacţiona în mod pozitiv la şocuri, în loc să le aprecieze negativ, copilul are mult mai multe şanse. În următoarele săptămâni, vor exista în mod inevitabil unele dezamăgiri. Aşadar, alegeţi-vă cuvintele! Copiii sunt foarte pricepuţi să evalueze reacţiile părinţilor. Când copilul are succes, tipul de laudă pe care îl folosiţi are mare importanţă. Mulţi părinţi sunt tentaţi să le spună doar ”eşti atât de deştept!”. Puteţi adăuga şi ”ai făcut bine”, ”ai muncit mult”.

Odihna e importantă

Somn de până la 10 ore pe noapte, la ore fixe, spun specialiştii. Odihna poate fi o armă puternică în timpul perioadei de examene. Vă ajută să vă îmbunătăţiţi memoria, capacitatea de a trata stresul, creativitatea.

Calendarul probelor de Bac

Probele de competențe au fost susținute în luna februarie, astfel încât ăn iunie se vor susține doar probele scrise. Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net