Uite de ce primiți mai multe mesaje de la Ro-Alert! Testarea continuă

Ultima actualizare:

    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Telefoanele au sunat zilele acestea cu mesaje primite de la Ro-Alert. Unii s-au întrebat ce se întâmplă, alții s-au supărat că sunt deranjați cu aceste teste. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că s-au semnalat erori la transmiterea către populaţie a unor mesaje de avertizare.

De ce ați primit mai multe mesaje de la Ro-Alert? Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că s-au semnalat erori la transmiterea către populaţie a unor mesaje de avertizare prin Ro-Alert, sistem care este testat în această perioadă la nivel naţional. Au fost cazuri în care mesajul s-a primit de mai multe ori sau au apărut litere în plus în text, scrie news.ro. Ca urmare, IGSU spune că perioada de testarea ar putea fi prelungită și după 30 iulie, dacă erorile persistă.

Erori la mesajele de la Ro-Alert

IGSU a arătat că, în cursul acestei dimineţi (26 iulie), în urma transmiterii mesajelor de avertizare Ro-Alert către populaţie, în mai multe zone din ţară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât şi de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor "ro" în corpul textului).

Aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală. Perioada alocată testelor este până la 30 iulie, însă în cazul persistenţei unor erori aceasta ar putea fi prelungită, intervalul urmând a fi anunţat public.

Mesaj de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)

"Suntem conştienţi de disconfortul creat şi ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare Ro-Alert! Dezactivarea opţiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă reale", spun reprezentanţii IGSU.

Totodată, oamenii sunt rugaţi să nu sune la numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala eventuale deficienţe ale Sistemului Ro-Alert.

IGSU mai precizează că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiştii angrenaţi în tot acest proces, urmând ca disfuncţionalităţile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil.

Citește și

Alertă de caniculă în Europa. În Italia și Belgia este ”cod roșu”

Alertă! Virusul Zika face ravagii în 87 de ţări

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net