Ultima zi în care pot fi contestate amenzile încasate în starea de urgenţă

Ultima actualizare:

Cine a primit amendă pentru încălcarea restricţiilor în starea de urgenţă mai poate depune şi astăzi contestaţie în instanţă, urmând să le fie anulate procesele de contavenţie. Şi cei care au plătit deja îşi vor recupera banii dacă vor formula plângere contravenţională la judecătorie până în 2 iunie.

Astăzi, 2 iunie, este ultima zi în care mai pot fi contestate amenzile date pentru nerespectarea restricţiilor impuse în starea de urgenţă. Nu se vor anula de la sine, deşi au fost declarate neconstitutionale.

În cele două luni cât a durat starea de urgenţă, 300.000 de persoane au primit amenzi în valoare de 130 de milioane de euro. Unii au plătit contravaloarea amenzilor, alţii nu. Însă, pentru toţi legea va fi de partea lor.

Cei care nu au apucat să plătească mai pot depune şi astăzi contestaţia în instanţă, iar cei care au depus deja amenzile îşi vor putea recupera banii de la stat dacă vor depune plângere contravenţională la judecătorie.

Curtea Continuţională a stabilit, în 6 mai, că prevederile art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate. Faptele a căror săvârşire constituie contravenţie nu sunt definite clar, ci sunt lăsate la aprecierea subiectivă a poliţiştilor, la fel ca și nivelul amenzii aplicate.

Citeşte şi:

Cum se pot contesta amenzile date în perioada stării de urgență

14 mai, ultima zi de stare de urgență. Ce ne așteaptă de acum încolo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net