Ultimele clipe din viața educatoarei ucise de soț. Cum a murit Liliana Faur

Ultima actualizare:

    Educatoarea ucisă de soțul gelos avea oridine de protecție împotriva lui, dar nu a fost suficientSursa foto: Spynews
Educatoarea ucisă de soțul gelos avea oridine de protecție împotriva lui, dar nu a fost suficientSursa foto: Spynews

Liliana Faur avea 48 de ani și era educatoare la o grădiniță din sectorul 2 al Capitalei. De un an se afla în proces de divorț și obținuse deja mai multe ordine de protecție împotriva soțului - un fost jurist care de ceva vreme făcea taximetrie. Individul - un bărbat agresiv și gelos, care își trata cu violență nu numai soția dar și fiica, este protagonistul celui mai sinistre crime petrecute în București, în această perioadă. Ultimele clipe din viața Lilianei sunt greu de descris.

Valentin Nicușor Faur, 44 de ani, taximetrist și tatăl a două fete. Și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit, gelos fiind pentru că femeia își petrecea timpul pe rețelele de socializare. Asta, în perioada în care cei doi se aflau în proces de divorț. Deși nu avea voie să se apropie de ea, pe 12 august Valentin îi bate la ușă și o convinge să-l lase să intre în casă - un apartament dintr-un bloc aflat în sectorul 2 al Capitalei. Obișnuită cu vizitele soțului, educatoarea îi deschide ușa și-l poftește înăuntru. Apoi, numai criminalul mai știe ce s-a petrecut. Probabil, a izbucnit un nou conflict, un alt scandal între cei doi în urma căruia omul, orbit de furie, o ucide pe biata femeie și o lasă să zacă pe pat într-o baltă de sânge.

Înjunghiată de mai multe ori în inimă și plămâni

Potrivit ziarului Gândul, care citează surse judiciare,  Liliana Faur a murit după ce cuțitul cu care a fost înjunghiată pe tot corpul i-a ajuns la inimă, la plămâni și i-a secționat artera pulmonară. Medicii legiști au găsit pe corpul educatoarei plăgi înjunghiate în inimă, în plămâni, dar și pe mâini și pe picioare. Valentin Faur și-a înjunghiat soția chiar și la ceafă. ”Atingerea organelor vitale, a inimii și a arterei pulmonare, a fost cauza morții”, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

Înainte de oribila crimă,  femeia ceruse de nenumărate ori ordin de protecție atât pentru ea, cât și pentru cele două fete pe care le avea împreună cu Valentin. 

Le-a spus polițiștilor că se așteaptă la o „vacanță” lungă

Criminalul a plecat din apartament și a fost prins de poliție abia după patru zile. Arestat în zona unui service auto, el nu a opus rezistență. Dimpotrivă. A fost calm, senin, relaxat și, spun polițiștii, chiar a încercat să glumească cu ei. 

Potrivit imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere, înainte de a fi prins, Valentin Faur a stat de vorbă cu unul dintre angajații de la service-ul auto, care păstrează o distanță față de el. Criminalul merge apoi în stânga drumului aproximativ 50 de metri, revine în fața service-ului și contină drumul spre dreapta. Polițiștii l-au prins pe 17 august,  în jurul orei 17.00 și l-au dus încătușat la Poliție.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că, în timp ce era escortat, Faur părea destins și a încercat chiar unele glume cu polițiștii. Acesta ar fi spus, printre altele, că îi pare rău pentru ce a făcut și ar fi menționat, zâmbind, că se așteaptă la o „vacanță” lungă, de cel puțin 15 ani.

În fața anchetatorilor, acesta ar fi refuzat să ofere detalii, motiv pentru care procurorii nu l-au putut duce la fața locului, pentru reconstituire. Valentin Faur a fost arestat preventiv de magistrații Tribunalului București și încarcerat în arestul Poliției Capitalei.

Ce a făcut Valentin Faur după crimă. „Nu-mi cer iertare”

După comiterea crimei, bărbatul și-a închis imediat telefoanele și a plecat la bancă, de unde a scos suma de 2.000 de lei. A doua zi, acesta a oprit un cetățean pe care l-a rugat să-i împrumute telefonul și a sunat-o pe una dintre cele patru surori ale sale, pe care a anunțat-o că, vineri 13 august, urma să primească un colet care conținea o trotinetă electrică, destinată nepoatei sale, 200 de lei și două bilete cu indicații pentru surori și pentru cele două fiice ale sale.

«Nu-mi cer iertare. Voi ajunge sigur la închisoare», a scris bărbatul. Alături de scrisoare, acesta a trimis un colet cu suma de 700 de lei pentru sora sa, căștile și o trotinetă pentru fiica cea mică a acesteia. Bărbatul a indicat că banii trebuie folosiți pentru ca aceasta să plătească facturile casei. Mai mult, Valentin Faur a relatat că telefonul soției sale Liliana este în casă și trebuie vândut. În continuare, potrivit surselor Gândul, Faur i-a mai transmis surorii sale, prin intermediul biletului pe care l-a lăsat la magazinul din apropierea locuinței, să închirieze întreaga casă.

CITEȘTE ȘI: Criminalul educatoarei din București, capturat după patru zile de căutări 

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net