Ultimele date oficiale. Câte persoane au fost infectate cu Covid-19 după ce s-au vaccinat

Ultima actualizare:

    Datele oficiale arată că rata de infectare în rândul vaccinaților este foarte scăzută
Datele oficiale arată că rata de infectare în rândul vaccinaților este foarte scăzută

Vaccinarea este sigură și eficientă! Ultimele date publicate pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 arată că numărul persoanelor infectate după injectare este din ce în ce mai mic.

România a atins pragul de 5 milioane de vaccinați, dar este nevoie de încă 5 milioane pentru a fi siguri că valul 4 nu va face multe victime.

Iar datele oficiale arată că vaccinarea este singura soluție ca ne poate ține departe de virus. Organismul începe să producă anticorpi după prima doză, dar eficiența maximă vine după cea de-a doua. Iată!

În perioada 27 decembrie 2020-31 iulie 2021:

  • 23.784 persoane (0,47% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin;
  • 5.354 persoane (0,11% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

În intervalul 1-31 iulie 2021:

  • 1.28% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare în perioada 27 decembrie 2020 – 31 iulie 2021, au fost raportate în luna iulie 2021.
  • 60 persoane au avut un test pozitiv de infecție, după administrarea primei doze de vaccin (43,33% din persoane nu s-au prezentat la doza a doua și au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea primei doze).
  • 312 persoane au avut un test pozitiv, după administrarea celei de a doua doze de vaccin (97,76% din persoane - 305 cazuri au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze).

Beneficiile vaccinării împotriva Covid-19

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid-19.

Prin vaccinare imunizare se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, dar și riscul de deces.

Citește și: 

Jumătate din populația UE este imunizată împotriva COVID. România, penultimul loc în topul țărilor vaccinate

Dan Barna: "Nu există un drept al omului de a-i infecta pe ceilalţi"

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net