Ultimele imagini cu victimele de la Colectiv, în viaţă

Ultima actualizare:

    Claudiu Petre este unul dintre eroii de la Colectiv. El a murit salvând alte vieţifoto: Arhivamea.ro
Claudiu Petre este unul dintre eroii de la Colectiv. El a murit salvând alte vieţifoto: Arhivamea.ro

Aproape trei săptămâni s-au scurs de la tragedia din clubul Colectiv, dar timpul parcă s-a oprit în loc pentru familiile îndoliate. 56 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiu, într-o seară în care tinerii veniseră în număr mare să se distreze. Pe chipul lor s-au instalat la scurt timp de la începerea concertului disperarea şi neputinţa. Câteva artificii au transformat totul în scrum şi a lăsat în urmă o durere de nedescris.

Seara de 30 octombrie 2015 va rămâne mult timp în memoria românilor. Incendiul din Colectiv a curmat în noaptea blestemată 27 de vieţi, iar la aproape trei săptămâni de la tragedie alte 29 de suflete au plecat dintre noi. Arhitecţi, jurnalişti, fotografi, artişti, olimpici, studenţi străni sau adolescenţi au murit în încendiul devastator. În noaptea fatidică, pe scenă concerta trupa Goodbye to Gravity. Băieţii erau susţinuţi de iubite şi de prieteni, componenţi ai altor trupe rock, dar şi de numeroşi fani.

Era important pentru ei, căci se aflau la lansarea celui de-al dolea album pentru care lucraseră îndelung. S-au bucurat preţ de câteva piese pe scenă, finalul fiind unul de coşmar. Câteva artificii aparent inofensive au transformat clubul rapid în scrum, iar oameni s-au călcat în picioare în disperarea de a se salva.

Andrei Găluţ s-a trezit din comă, dar nu ştie adevărul

Cei doi chitarişti, Alex Ţelea şi MIhai Alexandru şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei. Bogdan Enache, toboşarul trupei, a murit în drum spre Elveţia, ar basistul Alex Pascu şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută pe aeroportul din Paris, după ce fusese transferat în străinătate pentu tratament. Andrei Găluţ se luptă pentru viaţa sa într-o clinică din Olanda. Are arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului şi ale căilor resporatorii. A fost trezit din comă, însă nu i s-a povestit ce s-a întâmplat cu iubita sa şi cu ceilalţi colegi. În imaginile surprinse în noaptea concerului, tinerii erau dezlănţuiţi. În faţa scenei, fotografii făceau poză după poză. Între ei şi Teodora Maftei. Jurnalista Pro Tv a murit la un spital din Israel şi a fost incinerată săptămâna trecută. Tot aproape de băieţii din trupă se afla şi Claudiu Petre, eroul care deşi scăpase cu viaţă din flăcări s-a întors să salveze alte vieţi. A intrat de două ori, însă a treia oară nu a mai scăpat. Tot în fotografiile din noaptea incendiului apare şi Pavlos Jester, adolescentul care şi-a salvat prietenul aflat în scaunul cu rotile. Acum el se luptă pentru viaţă la un spital din Belgia. Recuperarea merge bine, însă va mai dura cel puţin doi ani.

După ultimele date, în spitalele din România mai sunt internaţi 50 de pacienţi. Dintre aceştia opt tineri sunt în stare critică, cinci în stare gravă şi 37 stabili. În spitalele din străinătate se află 30 de pacienţi cre au suferit arsuri grave.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net