Ultimele informații despre IMM Invest. Ce angajament trebuie să-și ia firmele care primesc credit garantat de stat

Ultima actualizare:

    Programul IMM Invest se adresează întreprinzătorilor mici și mijlocii
Programul IMM Invest se adresează întreprinzătorilor mici și mijlocii

Platforma IMM Invest funcționează încă de săptămâna trecută, iar firmele interesate pot depune cererile pentru a beneficia de credit garantat de stat. Iată, însă, ce angajament trebuie să-și ia acestea ca să poată intra în program!

Creditele obținute prin programul IMM Invest beneficiază de dobânzi subvenționate de 100% până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire pâna la 31 decembrie 2022.

Costurile cu acordarea creditului sunt suportate din bugetul de stat, rambursarea anticipată fiind fără costuri și comisioane suplimentare.

Tipurile de credit sunt două: pentru capital de lucru și pentru investiții. Valoarea maximă este de 10 milioane și perioada de rambursare este de 72 de luni.

Important este faptul că statul garantează maximum 90% din sumă. IMM Invest se adresează IMM-urilor, care au până la 249 angajați.

Potrivit Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), patronii nu trebuie să justifice scăderea cifrei de afaceri din cauza contextului COVID-19 și nici nu au nevoie de obținerea Certificatului de stare de urgență ca să aplice.

Singurul angajament pe care sunt obligați să-i ia este că se angajează să nu disponibilizeze personalul existent, în perioada  4 aprilie -31 decembrie 2020.

Câte firme s-au înscris până acum în Programul IMM Invest

FNGCIMM a prelucrat toate cererile de înscriere în programul IMM INVEST, înregistrate până astăzi, 4 mai.

Astfel că 20.139 de solicitari au fost transmise către cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate în vederea obținerii acordului de finanțare.

”În urma unei mobilizari fără precedent, în care au fost implicați toti angajații FNGCIMM, din cele 53.190 de cereri introduse în aplicație, au fost analizate 47.896 cereri formulate de 37.089 de IMM-uri înregistrate în aplicația www.imminvest.ro, iar un 20.139 de solicitari au fost transmise către bănci. Au fost primite mii de mesaje de la IMM-uri care au solicitat suportul echipei de consiliere, pentru a afla modalitatea de accesare a programului și s-au cerut clarificări sau sprijin în depășirea unor dificultăți apărute în procesul de înscriere. Ne-am străduit să răspundem în timpul cel mai scurt și să oferim servicii de consiliere și asistență permanentă. Activitatea extrem de intensă și susținută din ultimele șase zile, ne-a permis să respectam promisiunea făcută ca, în termen de maximum 72 de ore, să realizăm analiza de eligibilitate a oricărei solicitări. Proiectele finanțate prin cea mai amplă și complexă schemă de creditare, garantare și ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, fie din fonduri Guvernamentale sau Europene, va genera un efect semnificativ în economie prin infuzia imediată de lichiditate în ecosistemul de afaceri. Creditarea garantată va deveni, sperăm, o modalitate firească de dezvoltare a companiilor în mediul de afaceri românesc”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Până când vă puteți înscrie în programul IMM Invest

Aplicația programului IMM INVEST va rămâne deschisă până la 31 decembrie și are un plafon alocat de 15 miliarde de lei.

Cei intersați să intre în program pot consulta ghidul de completare a cererii online și pot vedea modelele de completare a diferitelor tipuri de declarații.

Acestea sunt postate alăturat listei de întrebări frecvente, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro și pe pagina de Facebook a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăți întâmpinate în procesul de înscriere în aplicație, puteți trimite un mail pe adresa imminvest@fngcimm.ro.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/site-ul-imm-invest-fost-refacut-din-28-aprilie-poate-fi-accesat-pentru-credite

https://www.click.ro/news/national/atac-informatic-la-platforma-prin-care-micii-intreprinzatori-pot-lua-credite-ce-spune

https://www.click.ro/news/national/platforma-imm-invest-fost-preluata-de-sts-cate-cereri-au-fost-depuse-prima-ora

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net