Un agent de poliţie şi-a ameninţat colegii cu arma

Ultima actualizare:

    Episodul de ieri dimineaţă  s-a consumat în  sediul poliţiei Bacău
Episodul de ieri dimineaţă s-a consumat în sediul poliţiei Bacău

Scene ca-n filme s-au petrecut luni dimineaţă în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, unde un agent şi-a ameninţat colegii şi şefii, câteva zeci de minute, cu pistolul. El a fost potolit abia după ce a vorbit la telefon cu Marcel Vela, ministrul de Interne, şi au stabilit să poarte o discuţie la o cafea.

Agent care şi-a terorizat colegii! Poliţistul lucrează în cadrul Biroului Rutier Bacău şi era de serviciu. Potrivit martorilor, el a intrat val-vârtej în sediul Inspectoratului Judeţean Bacău, iluni dimineaţă, la ora 9.00, având asupra sa armamentul din dotare, într-o stare vizibilă de agitaţie şi vorbind incoerent. Colegii n-au înţeles ce spunea poliţistul, dar flutura pistolul şi toată lumea s-a speriat. 

”Am vrut să mă duc la «Caziere» pentru nişte informaţii. La un moment dat, am fost daţi afară de nişte poliţişti, iar noi eram nemulţumiţi pentru că nu înţelegeam ce se întâmplă”, povesteşte Cristi Dîngu, un cetăţean aflat în sediul Poliţiei. “După aceea am văzut pe scări, pentru că se vedea prin geam, un agent care agita un pistol, ameninţând, dar nu ştiu din ce motiv. Alţi doi agenţi au încercat să-l imobilizeze, dar el s-a retras pe scări. Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe, fiindcă am plecat repede, mai ales că eram însoţit şi de un nepot minor. Cine ştie ce s-ar fi întâmplat, dacă se descărca arma aia”, a adăugat Dîngu pentru desteptarea.ro.


    foto: bacau.net
foto: bacau.net

În cele din urmă, pentru detensionarea situaţiei, poliţistului recalcitrant i s-a făcut legătura cu ministrul de Interne, Marcel Vela. ”Am vorbit cu inspectorul-şef de la Bacău l-am rugat să îmi facă legătura cu el. Am vorbit la telefon, mi-a spus ce are pe suflet şi a renunţat la sinucidere. (…)”, a dezvăluit ministrul. “I-am spus că doresc să aflu care este motivul acestui gest, până la urmă dramatic. Mi-a explicat omul la telefon, m-am oferit să merg la Bacău, chiar am pregătit un elicopter. El s-a răzgândit văzând deschiderea şi o să vină la Bucureşti, ca să stăm la o cafea şi să îmi spună tot ceea ce are pe suflet. I-am promis că nu divulg discuţia mea cu el. Oricum nu are legătură cu restructurarea poliţiei, cu sindicatele”, a mai spus Marcel Vela.

Agentul a fost preluat de psihologi

Incidentul din sediul IPJ Bacău s-a încheiat fără urmări grave. După dialogul telefonic purtat cu ministrul de Interne, agentul a predat arma şi a fost preluat de psihologi, iar în cauză a fost demarată o anchetă internă. El este absolvent al Şcolii de agenţi de poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina, promoţia 2013, este căsătorit şi a fost testat psihologic ultima oară în februarie 2016. În perioada 2017- 2018, agentul a fost pus la dispoziţie, fiind cercetat într-un dosar penal, pentru infracţiune de lovire sau alte violenţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net