Un alt milionar a scăpat de pușcărie. Fostul primar Cristian Poteraș a fost eliberat condiționat

Ultima actualizare:

    Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poterș, a fost eliberat condiționat după cinci ani
Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poterș, a fost eliberat condiționat după cinci ani

Fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraş (55 de ani), a ieșit, astăzi, 2 iunie, din pușcărie. Acesta a fost eliberat condiționat după cinci ani de închisoare. În 2015, bărbatul, despre care se spune că a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro, a fost condamnat la 8 ani pentru abuz în serviciu.

Încă un fost primar condamnat pentru abuz în serviciu a încearcat să iasă din închisoare și i-a reușit. Avocații lui au depus contestație la executare în aprilie și au cerut eliberarea condiționată.

Pe 24 aprilie, magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au dispus eliberarea acestuia, iar procurorii au făcut recurs. La termenul de astăzi, 2 iunie, judecătorii de la Tribunalul București au respins contestația procurorilor, iar decizia este definitivă. Astfel că Poteraș este din nou liber. 

”În temeiul dispozițiilor art. 425/1 al. 7 pct. 1 lit. b din Codul de Procedură Penală,  raportat la art. 587 al. 3 din Codul de Procedură Penală, respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr. 959 din 29/04/2020 pronunțată de Judecătoria Sector 5 București Secția I Penală, privind pe condamnatul Poteraș Constantin Cristian, deținut în Penitenciarul Rahova. În temeiul dispozițiilor art. 275 al. 3 din Codul de Procedură Civilă cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului”, scrie în decizia magistraților.  

Cristian Poteraș, condamnat în 2015 la 8 ani de pușcărie pentru retrocedări ilegale

El a fost condamnat definitiv în mai 2015 la 8 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii anticorupție l-au acuzat că, în perioada 2005-2006, pe când era primar la sectorul 6, ar fi contribuit la șase retrocedari ilegale, cam 120.000 de metri pătrați de teren intravilan.

Terenurile, restituite pe numele unor oameni simpli, semianalfabeți sau muribunzi, pentru care el făcut puşcărie, au ajuns la rudele lui şi la partenerii de afaceri ai familiei. Vorbim chiar despre bucăți din Parcul Grăzăvești.

La vremea respectivă, au spus anchetatorii, această afacere ar fi prejudiciat statul român cu aproape 60 de milioane de euro.

Cine este Cristian Poteraș

Cristian Poteraș a fost membru al PD-L și primar al Sectorului 6 din București în două mandate, în perioada 2004-2012. Pe de 2 martie 2011, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, împreună cu alți șase funcționari publici din cadrul Primăriei Sectorului 6 și pe 22 mai 2015 a ajuns după gratii.

Problemele cu legea și afptul că locuitorii nu erau mulțumiți de cum arăta sectorul lor după două mandate, nu l-au mai votat.

În locul lui Poteraș a fost ales Rareș Mănescu, care a candidat din partea USL. Și el a pierdut primăria după un madat, iar acum sectorul 6 îl are edil pe Gabriel Mutu, PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net