Un avion militar va pleca sâmbătă dimineaţă, cu opt răniţi, spre spitale din Olanda, iar alți opt ar putea fi pregătiţi pentru a pleca în Belgia duminică, a anunţat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat au vizitat, vineri, copiii răniţi în incendiul din Colectiv internaţi în Spitalul „Grigore Aleexandrescu”.

La sfârşitul vizitei, Cîmpeanu a anunţat că un avion militar va pleca, sâmbătă dimineaţă, la ora 4.00, cu opt-nouă răniţi adulţi spre Olanda, iar un alt zbor, probabil tot cu opt răniţi, va pleca a doua zi spre Belgia.

Costurile cu transportul şi tratamentul în Olanda şi Belgia vor fi suportate integral de statul român, Cîmpeanu precizând că la fondul de rezervă al Guvernului există 250 de milioane de euro, iar costul unui pacient în străinătate ar fi între 100.000 și 150.000 de euro.

Premierul interimar a mai arătat că, dacă toţi cei 84 de pacienţi în stare gravă ar fi tratați în străinătate, România ar avea de plătit 13 - 15 milioane de euro. Selecţia pacienţilor tratați în străinătate va fi făcută de o echipă mixtă, formată de medici din ţările care şi-au oferit sprijinul.

 
 
Loading...