Un bancomat a fost aruncat în aer lângă un hotel din Sinaia. Tâlharii, căutaţi de poliţişti

Ultima actualizare:

    O femeie a găsit un card în bancomatFOTO: arhiva
O femeie a găsit un card în bancomatFOTO: arhiva

Poliţiştii din Prahova sunt în alertă după ce un bancomat aflat lângă un hotel din Sinaia a fost aruncat în aer în noaptea de duminică spre luni. Ei au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate modul de operare al tâlharilor şi împrejurările în care a avut loc fapta. Până la ora actuală autorităţile nu cunosc cu exactitate ce sumă de bani lipseşte.

Poliţiştii au fost alertaţi printr-un apel la 112 în jurul orei 4, în noaptea de duminică spre luni, după ce în Sinaia a avut loc o explozie de proporţii la un bancomat amplasat lângă un hotel. Anchetatorii fac cercetări la faţa şocului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate şi a da de urma autorilor care s-au făcut dispăruţi după ce şi-au dus planul de îndeplinire. Prejudiciul nu a fost încă stabilit de către anchetatori. 

Primul caz de distrugere prin explozie a unui bancomat s-a înregistrat, în România, în octombrie 2018, iar de atunci şi până în prezent, la nivel naţional, s-au înregistrat numeroase cazuri de distrugere şi furt calificat din ATM-uri.

Grupările infracționale care fură banii din bancomate au trecut la un nou mod de operare, în locul cardurilor clonate, care presupun cunoștințe de IT, preferând metoda aruncării bancomatului în aer sau smulgerea acestuia din ancorele cu care este fixat în pardoseală și pereți.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net