Un bărbat care şi-a terorizat fosta soţie, pe mâinile judecătorilor. Ce pedeapsă a primit

Ultima actualizare:

    Bărbatul a fost arestat și judecatFoto: adevarul.ro
Bărbatul a fost arestat și judecatFoto: adevarul.ro

O femeie de 36 de ani din Huși trăiește de câțiva ani un calvar. Fostul soț o amenința cu moartea și nu s-a oprit nici când împotriva lui a fost emis ordin de protecție. Bărbatul a fost condamnat la șase luni de închisoare şi la plata a 20.000 de lei daune morale.

După o căsătorie de nouă ani (2005-2014) cu bărbatul căruia i-a dăruit și un copil, femeia a divorțat din cauza comportamentului violent al soţului. Deși femeia a plecat în casa părintească, fostul soţ a continuat cu jignirile şi ameninţările cu moartea, începând să o urmărească prin oraş și la locul de muncă, scrie adevarul.ro.

Speriată de virulenţa ameninţărilor, în această vară, femeia s-a adresat autorităţilor, mai întâi cu o plângere penală, apoi cu o solicitare înaintate instanţelor de judecată pentru emiterea unui ordin de protecţie. Cererea i-a fost admisă, judecătorii interzicând bărbatului să se mai apropie de fosta soţie şi se mai ia legătura cu aceasta direct sau indirect. În ciuda obligaţiilor, ameninţările la adresa fostei soţii au continuat şi mai virulent. 

Zeci de amenințări

În seara de 7 iulie 2020, femeia se afla împrună cu copilul şi mama sa, în faţa imobilului unde locuieşte, moment în care şi-a făcut apariţia fostul soț în stare de ebrietate şi având asupra lui un cuţit. Acesta a început să o amenințe cu moartea. Speriată, fmeeia a sunat la 112, relatându-le oamenilor legii că ”fostul soţ îmi sparge uşa şi are un cuţit la el”. Deşi a încălcat ordinul de protecţie, bărbatul nu a fost reţinut, fiind cercetat în stare de libertate pentru nerespectarea judecătoreşti.

Pe 12 iulie, femeia a sunat din nou la 112, sesizând că fostul soţ nu respectă ordinul de protecţie şi s-a apropiat de imobilul unde locuieşte. Aceasta a precizat că, timp de o oră, bărbatul s-a plimbat pe strada unde locuieşte, fiind văzut de vecini. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care l-a identificat pe bărbat pe o stradă din apropierea celei unde locuieşte fosta soţie, având asupra lui un cuţit, despre care a susţinut că l-ar fi găsit pe stradă. Poliţistul şi jandarmul care s-au deplasat la intervenţie au confirmat faptul că femeia de 36 de ani şi mama sa erau speriate, iar acesta din urmă a declarat că, în timp ce se aflau în sediul Poliţiei Huşi şi completa formularele necesare, bărbatul a afirmat că nu se va lăsa până nu o va executa pe fosta soţie. Nici după această încălcare a ordinului de protecţie, agresorul nu a fost reţinut, ba mai mult, acesta a continuat să-şi hărţuiască fosta soţie.

I-a incendiat mașina

Pe 21 august, femeia a sunat din nou la 112 anunţând că autoturismul i-a fost incendiat. Abia după două zile de la incident, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului, care, fiind supravegheat, a fost interceptat în timp ce ameninţa cu moartea femeia.

„Persoana vătămată a declarat că-l suspectează pe inculpat de comiterea acestei fapte (incendierea), deoarece anterior a ameninţat-o cu distrugerea maşinii. In această cauză s-a dispus măsura supravegherii tehnice şi din procesul verbal de redare a convorbirilor telefonice rezultă că în după amiaza zilei de 23.08.2020 într-o discuţie telefonică, inculpatul a adresat ameninţări persoanei vătămate spunând „când o prind, merles şi la revedere” ,,îi fac capătul şi la revedere! Nu se mai poate".

Şase luni de închisoare şi 20.000 de lei daune morale

Pe 24.08.2020 femeia a formulat o nouă plângere, întrucât fostul soţ i-a trimis din nou mesaje ameninţătoare. Ea a solicitat sprijin din partea autorităţilor declarând că ”se teme pentru viaţa sa şi consideră că acesta este un strigăt disperat de a nu fi lăsată singură”. Abia după acest ultim apel disperat al victimei, agresorul a fost arestat.

Pentru cele 14 fapte de ameninţare şi 4 fapte de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, magistraţii Judecătoriei Huşi au dispus condamnarea bărbatului în vârstă de 44 de ani la şase luni de închisoare în regim de detenţie şi i-au interzis să se mai apropie de fosta soţie timp de un an după ispăşirea pedepsei. În plus, pentru toate suferinţele emoţionale provocate fostei soţii, a fost obligat să-i achite 20.000 de lei cu titlul de daune morale. Sentinţa nu este definitivă.  

Citește și: 

Pepe, divorț cu probleme. Dovada că soția lui a cerut ordin de protecție

Cum a obținut Cruduța ordinul de protecție provizoriu împotriva iubitului bătăuș, Sego Dubravko

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net