Un bărbat din Craiova a murit după o banală operaţie la amigdale făcută într-o clinică privată: „I-a fost tăiată carotida”

Ultima actualizare:

    Claudiu Dincă a murit în urma unei intervenții chirurgicale Foto: adevarul.ro
Claudiu Dincă a murit în urma unei intervenții chirurgicale Foto: adevarul.ro

Un craiovean în vârstă de 40 de ani a murit la câteva zile după ce a suferit o operație de scoatere a amigdalelor. Familia bărbatului acuză medicul care a făcut intervenția de malpraxis, autopsia relevând faptul că pacientul a avut ”ruptură de arteră carotidă”.

Povestea lui Claudiu Dincă a început în urmă cu trei săptămâni, când a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Craiova şi a fost diagnosticat cu amigdalită acută. „După 5 zile a fost externat, i s-a dat un tratament şi i s-a spus să meargă să-şi scoată amigdalele la o clinică privată pentru că în spitalul nr.1 nu se mai fac operaţii din cauza pandemiei”, povesteşte fratele decedatului, conform adevarul.ro.

Bărbatul a ales să meargă la clinica privată a doctoriţei Doina Vlăescu, iar intervenţia chirugicală a avut loc în ziua de 22 martie. „A fost operat dimineaţa şi seara, pe la 19.00 , a fost trimis acasă. Încă de la început ne-a spus că ceva s-a întâmplat în timpul operaţiei pentru că a sângerat foarte mult şi i-a văzut pe cei din sală agitaţi. De la început ne-am gândit să nu i se fi tăiat din greşeală vreo venă, dar nimeni nu ne-a spus nimic", a mai povestit Adrian Dincă.   

I s-a recomandat să pună o pungă cu gheață   

După operaţie, Claudiu Dincă a început să se simtă din ce în ce mai rău. L-a contactat pe medicul care l-a operat, a mers la clinică, unde i s-a zis să pună o pungă cu gheaţă că e bine, nu sunt complicaţii postoperatorii. Bărbatul i-a urmat sfatul, însă în următoarea noapte a suferit o hemoragie puternică, iar fratele său a sunat imediat la 112. 

Claudiu Dincă a ajuns iar la Spitalul de Urgenţă din Craiova, iar medicii de aici au reuşit iniţiat să-l stabilizeze. „A fost internat cu sângerare postamigdalectomie. În clinica ORL a fost investigat, i s-a montat şi un stent la un vas important pentru a reduce sângerarea. Evoluţia a fost, din păcate, nefavorabilă. Referitor la acuzaţia că medicii din  spital nu au vrut să-l opereze şi l-ar fi trimis la o clinică privată, am discutat cu personalul medical, dar nimeni nu a confirmat aşa ceva”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Claudiu Dincă a decedat pe data de 1 aprilie. Imediat, familia a depus plângeri la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.  

Medicii legiști: ”Ruptură de arteră carotidă internă stânga”    

Doctoriţa Doina Vlăescu a trimis un comunicat de presă în care confirmă că pacientul a fost operat în clinica sa privată, dar susţine că „nu au existat complicaţii în timpul intervenţiei sau postoperator”. Conform documentului eliberat de medicii legişti, după autopsie, cauzele decesului au fost următoarele: 1.Cauza directă (imediată): hemoragie internă  2. Cauze antecedente: ruptură de arteră carotidă internă stânga. Acum, polițiștii și cei de la Colegiul Medicilor trebuie să stabilească vina celor care l-au operat. 

Citește și: 

Acuzații de malpraxis la Reșița! O tânără a murit la câteva ore după cezariană

După 6 ani de anchetă, cazul „Ciomu 2” ajunge în instanţă. Bărbatul din Buzău cu penisul amputat crede că nu mai prinde sfârşitul procesului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net