Un bărbat din Neamț și-a înjunghiat fiicele gemene de doar trei luni. Una dintre ele a decedat, cealată e în stare gravă

Ultima actualizare:

    Bărbatul nu mai fusese reclamat la Poliție până la momentul tragedieiObservatornews.ro
Bărbatul nu mai fusese reclamat la Poliție până la momentul tragedieiObservatornews.ro

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Roman, şi-a înjunghiat, sâmbătă dimineaţă, fiicele gemene, în vârstă de trei luni, una dintre acestea decedând la spital, iar cealaltă aflându-se în stare gravă. Agresorul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu era în atenţia poliţiştilor pentru vreo acţiune violentă.

UPDATE: Managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu a precizat că fetiţa a fost operată şi este ventilată mecanic până starea ei de sănătate se va ameliora.

Ea a adăugat că momentat starea fetiţei este stabilă, însă prognosticul este rezervat, având în vedere că leziunile au fost multiple, la capsula hepatică şi la intestin.

„Pacientul este momentan stabil, cu un prognostic rezervat, având în vedere că şocul traumatic a fost sever. Riscurile cele mai mari sunt cele legate de tot ce înseamnă funcţionalitatea organelor interne care au fost lezate.

A fost lezată capsula hepatică, intestinul şi vedem cum va fi evoluţie postoperatorie. Da, este ventilată, reechilibrată hemodinamic. Probabil că va rămâne ventilată mecanic până starea se va ameliora”, a declarat managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu.

Întrebată dacă bebeluşul va mai avea nevoie şi de alte intervenţii chirurgicale, managerul Spitalului de Copii din Iaşi a răspuns: „Momentan nu ne putem pronunţa. În funcţie de evoluţia pacientului. Să nu uităm că a venit cu stomacul în afara cavităţii abdominale”.

Un bărbat din Neamț și-a înjunghiat soția și copiii

Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 40 de ani a provocat un scandal în familie, sâmbătă dimineaţă. El şi-a înjunghiat fiicele gemene în vârstă de trei luni, dar şi soţia şi băiatul de 9 ani.

Femeia şi băiatul au reuşit să fugă la un vecin, iar acesta a solicitat sprijinul autorităţilor. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au reuşit să îl reţină pe bărbat. 

De asemenea, cele două fetiţe au fost transportate la spital. Una fusese înjunghiată în zona inimii, iar cealaltă în zona toracelui. În ciuda eforturilor depuse de medici, una dintre ele a murit, iar cealaltă se află în stare foarte gravă, fiind transferată la  Spitalul de Pediatrie Sf. Maria către Chirurgie Pediatrică, pentru intervenţie chirurgicală.

Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD Iaşi, adeclarat că fetiţa are plagă înjunghiată la nivel abdominal, cu evisceraţie de organe abdominale, respectiv stomac şi colon transvers.

Cum s-a ajuns la crimă

Bărbatul nu are antecedente pentru violențe, a declarat la Digi24 Dan Antonescu, specialist criminalist, el explicând că ori nu a fost reclamat, ori nu a comis nicio agresiune. Potrivit lui Antonescu, anchetatorii vor putea afla ce s-a întâmplat de la soția care a scăpat cu viață, dar și de la un alt copil, de nouă ani, care a fost martor la tragedie.

„Fie femeia a acceptat violențele din partea lui, fie nu au existat. Este clar că e o problemă de natură psihiatrică. Procurorul va dispune expertiza medico-legală psihiatrică, care va dura câteva zile", a mai explicat acesta, care susține că doar problemele cu banii și/sau gelozia putea duce la o asemenea tragedie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net