Un bărbat externat de la Spitalul de Psihiatrie Socola și-a ucis cu sadism mama. Cum s-a petrecut tragedia

Ultima actualizare:

    Crima șocantă s-a petrecut în comuna ieșeană Răducăneni Foto: comunaraducaneni.ro
Crima șocantă s-a petrecut în comuna ieșeană Răducăneni Foto: comunaraducaneni.ro

Un bărbat de 49 de ani dintr-o localitate din Iași și-a omorât mama cu sadism la patru zile după ce fusese externat din Spitalul de Psihiatrie de la Socola. Criminalul a spus sincer că s-a enervat și nu s-a calmat decât după ce a bătut-o până la desfigurare, apoi a strâns-o de gât, i-a lovit capul de pereți și într-un final a înjunghiat-o în mod repetat

Tragedia s-a petrecut în comuna Răducăneni, la patru zile după ce Ioan Stoica, în vârstă de 49 de ani, venise acasă, externat de patru zile de la Institutul de Psihiatrie "Socola", după ce a stat acolo o perioadă cu simptome de schizofrenie.

Chinurile prin care și-a trecut criminalul mama

Potrivit ziaruldeiasi.ro, ieșeanul a fost lăsat de medicii psihiatri să se întoarcă acasă, aceștia crezând că bărbatul şi-a revenit. Cum a ajuns în sat, acesta a început un adevărat război cu mama sa, pe care o chinuia și o bătea periodic. Pe 30 mai, cei doi au început să se contrazică iar Ioan și-a ieșit din minți și într-un acces de furie necontrolată a luat-o la bătaie pe cea care i-a dat viață. Pur și simplu a călcat-o în picioare, lovind-o cu pumnii și picioarele până când aceasta a căzut la pământ. Mama lui era în agonie, întinsă pe podea, dar Ioan nu s-a mulțumit cu atâta: a început să îşi strângă mama de gât cu putere, i-a zdrobit capul de pereți, apoi a luat un cuţit de bucătărie şi i l-a înfipt de mai multe ori în gât, până când femeia şi-a dat ultima suflare.

Ce spun autoritățile despre crima sadică

“În fapt, s-a reţinut că, pe fondul unor afecţiuni psihice, inculpatul S.I. a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola până la data de 26 mai 2021. Ulterior, în ziua de 30 mai, în timp ce se afla în locuinţa comună, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri la nivelul feţei şi corpului, a sugrumat-o, după care a înjunghiat-o de mai multe ori, leziunile provocate conducând la decesul victimei", a precizat pentru sursa citată Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit medicilor legişti, victima a suferit atâtea leziuni incompatibile cu viața încât este greu de afirmat care i-a provocat prima moartea.“Inculpatul a fost suspus unei expertize medico-legale psihiatrice, medicii specialişti concluzionând că a avut discernământ la momentul comiterii faptei cercetate. Medicul legist din cadrul IML Iaşi a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acută consecutivă unui politraumatism cu fracturi ale oaselor masivului facial, adică a piramidei nazale şi a maxilarului. De asemenea, victima a suferit plăgi tăiate, înţepate, multiple care intersectează ţesutul celular subcutanat şi musculatura cervicală. Totodată, victima a suferit şi o fractură de cartilaj tiroid", au declarat medicii legiști.

Citiți și

A fost ciopârţit înainte să moară

Crimă șocantă la Botoșani. Doi tineri au bătut un bărbat si l-au aruncat într-o fântână

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net