Un bolnav de coronavirus a venit din Spania cu avionul. 60 de persoane sunt acum în pericol

Ultima actualizare:

    Bolnavul de coronavirus sosit de la Madrid a fost luat cu izoleta de pe Aeroportul OtopeniFoto: giurgiuveanul.ro
Bolnavul de coronavirus sosit de la Madrid a fost luat cu izoleta de pe Aeroportul OtopeniFoto: giurgiuveanul.ro

Inconștiența unui român poate avea efecte dramatice. Deși știa că are coronavirus, acesta a reușit să se îmbarce într-un avion și a sosit astăzi, 17 martie, din Madrid pe Aeroportul Otopeni. 60 de persoane, care s-au aflat la bord, sunt acum în pericol de contaminare.

UPDATE 18.30  ”Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania. Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare strategică.

Pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă a companiei Ryan Air cu pasageri, la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, infectat cu coronavirus.

Bolnavul de coronavirus avea un certificat medical eliberat de spanioli

S-a aflat despre acest lucru abia atunci când acesta a prezentat la controlul medical un certificat eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus.

”Persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, transmit reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, care precizează faptul că pe parcursul zborului omul a prezentat simptome specifice bolii.

A fost preluat de personalul DSP prezent la aeroport și transportat cu izoleta la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Cei 60 de pasageri vor intra în autoizolare

În aeronavă s-au aflat aproximativ 60 de pasageri, suspecți că au contactat virusul din China. ”S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, au precizat atoritățile.

Asta înseamnă că, deși au intrat în contact cu bolnav cu COVID-19, ei nu sunt împiedicați să plece la casele lor cu mijloacele de transport în comun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net